Με κόλαση φωτιάς έρχεται το 2024: Σοβαρή κλιμάκωση σε Ουκρανία και Συρία

Must Read

Το Palace Hotel Kharkiv, πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας χτυπήθηκε από ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο S-300 μέσα στη νύχτα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο και τουλάχιστον 15 τραυματισμούς σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι το χτύπημα ήταν μια απάντηση στην ουκρανική επίθεση νωρίτερα σήμερα εναντίον της πόλης του Μπέλγκοροντ, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 10 Ρώσους αμάχους. Καταγγέλλουν δε, ότι το ξενοδοχείο είχε μετατραπεί σε «στρατηγείο δυτικών μισθοφόρων».

Το ουκρανικό ξενοδοχείο καταστράφηκε από τα χτυπήματα

Σφοδρή επίθεση στην αμερικανική βάση της Συρίας

Μέσα στη νύχτα σημειώθηκε και ίσως η χειρότερη επίθεση κατά των Αμερικανικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Συρία, στην περιοχή Ντέιρ Εζόρ. Υπάρχει πέπλο σιωπής από τις αμερικανικές αρχές για θύματα και ζημιές, ενώ τοπικές πηγές μεταδίδουν ότι χτυπήθηκε και η πετρελαιοπηγή η οποία ελέγχεται από τις Αμερικανικές δυνάμεις.

Η απάντηση ήρθε άμεσα με την αμερικανική αεροπορία να πλήττει θέσεις σιιτών μαχητών, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την επίθεση.

Η Ρωσία καταρρίπτει τώρα ανοιχτά ισραηλινούς πυραύλους πάνω από τη Συρία;

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Pantsir-S κατέρριψαν δέκα κατευθυνόμενες βόμβες και τρεις πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από την ισραηλινή αεροπορία προς τη Συρία, ανακοίνωσε την Παρασκευή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

“Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 10 κατευθυνόμενες βόμβες και τρεις πυραύλους κρουζ, χρησιμοποιώντας συστήματα Pantsir-S ρωσικής κατασκευής. Ως αποτέλεσμα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, η στρατιωτική υποδομή υπέστη ζημιές. Δεν υπήρξαν θύματα”, δήλωσε ο Βαντίμ Κουλίτ, αναπληρωτής επικεφαλής του κέντρου, είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Καθόλου καλά τα δείγματα για την παγκόσμια ειρήνη τον καινούργιο χρόνο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This