Τόκιο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών που έζησαν την κόλαση μέσα στο φλεγόμενο αεροσκάφος

Η στιγμή που το φλεγόμενο αεροπλάνο κόβεται στα δύο

Must Read

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών της Japan Airlines που ως εκ θαύματος κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το airbus, μαζί με το πλήρωμα, σε αντίθεση με τους 5 επιβαίνοντας του αεροσκάφους της ακτοφυλακής που βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες, μετά τη σύγκρουση, μέσα στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Μάλιστα, σε πλάνα που μετέδωσε το Skynews διακρίνεται το Airbus A350 να κόβεται στα δύο, την ώρα που πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, αφότου οι επιβάτες είχαν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Μιλώντας στα διεθνή ΜΜΕ, επιβάτες περιγράφουν όσα βίωσαν, σημειώνοντας μάλιστα ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο την στιγμή της σύγκρουσης: «Είδα σπίθες έξω από το παράθυρο και την καμπίνα γεμάτη με καπνό» περιέγραψε κάποιος από τους επιβάτες.

Σε δηλώσεις του στο CNN, ο επιβάτης Guy Maestre ανέφερε: «Ήλπιζα ότι όλοι θα ήταν ασφαλείς. Ήταν σοκαριστικό να το βλέπεις. Ήμουν σε άλλο αεροπλάνο στο κάθισμα του παραθύρου – ετοιμαζόμασταν να απογειωθούμε και ακούσαμε ένα μεγάλο μπαμ. Κοιτάξαμε από τα παράθυρά μας και είδαμε ένα τεράστιο ίχνος φλόγας να τρέχει στον διάδρομο. Οι φλόγες πήγαιναν όλο και πιο ψηλά, όταν είδαμε πυροσβεστικά οχήματα να περνούν από τον διάδρομο».



Όπως δήλωσε μητέρα που περίμενε την κόρη της να φτάσεις στις αφίξεις: «Μου είπε ότι το αεροπλάνο είχε αρπάξει φωτιά κι ότι η ίδια το εγκατέλειψε μέσω της τσουλήθρας. Ανακουφίστηκα πολύ που ήταν καλά».

Μια γυναίκα που εκείνη την ώρα κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο, ανέφερε: «Δεν συνειδητοποίησα ότι ήταν τόσο μεγάλο περιστατικό μέχρι που είδα εικόνες στις ειδήσεις. Στην αρχή ήταν μόνο αναφορές για καπνό, αλλά μετά είδα εικόνες από φλόγες και ένιωσα μεγαλύτερη ανησυχία. Κατάλαβα ότι ο σύζυγός μου ήταν σε αυτό το αεροπλάνο μόνο όταν με κάλεσε. Με πήρε από μέσα και μου είπε ότι είδε καπνό να βγαίνει».

Βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους

Την ίδια ώρα, βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν εικόνες από το εσωτερικό του αεροσκάφους:

Γάλλοι εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν στην έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα

Μια ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) πολιτικής αεροπορίας αναμένεται αύριο στην Ιαπωνία, προκειμένου να συμβάλει στην έρευνα για τη σύγκρουση ενός Airbus της Japan Airlines με αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Το Airbus Α350 της ιαπωνικής εταιρείας συγκρούστηκε, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χανέντα, με ένα Bombardier Dash 8 της ακτοφυλακής, το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η γαλλική BEA συμμετέχει στις τεχνικές έρευνες σε ατυχήματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό, ως υπηρεσία της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους. Τα Α350 κατασκευάζονται στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η Japan Airlines έχει στον στόλο της 16 αεροπλάνα του ευρωπαϊκού ομίλου.

Δείτε επίσης:

Σύγκρουση αεροσκαφών στο Τόκιο: Νεκροί πέντε επιβαίνοντες του αεροπλάνου της Ακτοφυλακής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This