Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν τα ρεκόρ εξαγωγών LNG! Μαντέψτε ποια ήπειρος είναι ο κύριος προορισμός

Ξεπέρασαν το Κατάρ και την Αυστραλία τον Δεκέμβριο

Must Read

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ σημείωσαν μηνιαία και ετήσια υψηλά ρεκόρ τον Δεκέμβριο σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων, με τους αναλυτές να λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν το Κατάρ και την Αυστραλία και έγιναν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG το 2023.

Οι ΗΠΑ ξεχώρισαν στην παγκόσμια αύξηση της προσφοράς LNG το 2023, δήλωσε ο Alex Munton, διευθυντής παγκόσμιας έρευνας φυσικού αερίου και LNG στη συμβουλευτική εταιρεία Rapidan Energy Group, για την άνοδο σε 8,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους που έφυγαν από τους τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Το Κατάρ ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG το 2022 και η Αυστραλία ο δεύτερος μεγαλύτερος εκείνο το έτος, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Η αμερικανική παραγωγή ρεκόρ βασίστηκε σε δύο παράγοντες: την επιστροφή του Freeport LNG σε πλήρη υπηρεσία, το οποία πρόσθεσε 6 MT (σ.σ. μετρικούς τόνους) και την παραγωγή πλήρους έτους της εγκατάστασης Calcasieu Pass της Venture Global LNG, που πρόσθεσε 3 MT περισσότερους από το 2022», δήλωσε ο Munton.

Οι εξαγωγές του 2023 από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν 14,7% σε 88,9 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (MT), λόγω της επιστροφής στην πλήρη παραγωγή του εργοστασίου LNG του Freeport που είχε καεί το 2022 και καθώς άλλοι αύξησαν την αποτελεσματικότητα επεξεργασίας, έδειξαν τα στοιχεία της LSEG.

Οι αποστολές συγκρίνονται με τους 77,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2022, έδειξαν τα στοιχεία από τον πάροχο οικονομικών πληροφοριών.

Η Ευρώπη (ω, τι έκπληξις… «καταραμένες» κυρώσεις, άλλους τους ανεβάζετε κι άλλους…) παρέμεινε ο κύριος προορισμός για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, με 5,43 MT, ή λίγο περισσότερο από το 61%. Τον Νοέμβριο, το 68% των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ αφορούσε την Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η πτώση από μήνα σε μήνα αντανακλά θερμοκρασίες υψηλότερες από τις κανονικές στην Ευρώπη και αυξημένα επίπεδα αποθήκευσης, δήλωσαν αναλυτές της Rystad Energy. Η ευρωπαϊκή αποθήκευση φυσικού αερίου ήταν περίπου στο 97% στις αρχές Δεκεμβρίου, ανέφερε ακόμα.

Η Ασία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για το LNG των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, λαμβάνοντας 2,29 μετρικούς τόνους ή το 26,6% των εξαγωγών, από 18,5% τον Νοέμβριο. Οι εξαγωγές των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική ήταν μισό εκατομμύριο μετρικοί τόνοι, ή λίγο κάτω από το 6% των συνολικών εξαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων LSEG.

Οι ροές φυσικού αερίου στις επτά μεγάλες μονάδες εξαγωγής LNG των ΗΠΑ έχουν ανέβει κατά μέσο όρο 14,9 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο, από το μηνιαίο ρεκόρ των 14,7 bcfd τον Δεκέμβριο. Αυτό ξεπέρασε το προηγούμενο μηνιαίο υψηλό όλων των εποχών των 4,3 bcfd τον Νοέμβριο, έδειξαν τα στοιχεία της LSEG.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This