Τρόμος στην Ευρώπη για τα χτυπήματα από τον ISIS

Must Read

Τρόμο και ανησυχία έσπειραν στην Ευρώπη οι δύο επιθέσεις σε Λονδίνο και Χάγη τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, αλλά και λόγω των απειλών του Ισλαμικού Κράτους για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά τη δολοφονία του αρχηγού του, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οι Αρχές ασφαλείας σε όλη τη γηραιά ήπειρο είναι σε επιφυλακή και τονίζουν πως, με τον πόλεμο στη Συρία να συνεχίζεται και τη μετανάστευση να βρίσκεται σε έξαρση, οι πιθανότητες για ένα τρομοκρατικό χτύπημα αυξάνονται κατακόρυφα.

Τους φόβους τους επιβεβαίωσαν τα δύο χτυπήματα στο Λονδίνο και στη Χάγη, ενώ τρομοκρατικές επιθέσεις απετράπησαν στη Γαλλία και την Κωνσταντινούπολη.

Δείτε επίσης: Πανικός στη γέφυρα του Λονδίνου: «Μαχαιροβγάλτης» έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, αφού σκότωσε δύο πολίτες (video)

Συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν ύποπτο, ο οποίος φέρεται ότι σχεδίαζε να διαπράξει επιθέσεις παρόμοιες με εκείνες στη Νέα Υόρκη και στο αμερικανικό Πεντάγωνο την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ενώ στις 29 Οκτωβρίου, τρία άτομα-μέλη του ISIS συνελήφθησαν, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, στην Κωνσταντινούπολη.

Και μπορεί η Δύση να θεώρησε τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι το τελειωτικό χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου την Παρασκευή και οδήγησε στον θάνατο τον 28χρονο τζιχαντιστή Ουσμάν Καν, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της βρετανικής αστυνομίας, αφού προηγουμένως είχε προλάβει να μαχαιρώσει αρκετά άτομα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μία γυναίκα και ένας άνδρας και να τραυματιστούν άλλα τρία.

Το πλέον ενδιαφέρον, βέβαια, στην προκειμένη είναι ότι στο παρελθόν ο 28χρονος Καν είχε καταδικαστεί, καθώς σχεδίαζε να ανατινάξει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2012. Ήταν γνωστός στην ασφάλεια ως ένας από τους 20.000 Βρετανούς τζιχαντιστές υπόπτους για τρομοκρατική δράση, ενώ έως το 2018 κρατούνταν στις φυλακές και στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Εξαιτίας αυτού, ο Βρετανός

πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι επιθυμεί την υποχρεωτική 14ετή, τουλάχιστον, φυλάκιση όσων κρίνονται ένοχοι για τρομοκρατικά αδικήματα.

Η ολλανδική αστυνομία, από την άλλη, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο άνδρα 35 ετών για την επίθεση με μαχαίρι την Παρασκευή σε εμπορικό δρόμο της Χάγης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εφήβων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This