Κηδεία υπαρχηγού Χαμάς: «Εμείς θα πεθάνουμε, αλλά η Παλαιστίνη θα ζήσει» φώναζε το πλήθος

Εκφράζονται φόβοι για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Must Read

Παλαιστίνιοι από διάφορους προσφυγικούς καταυλισμούς βρήκαν τρόπο και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία προκειμένου να παρευρεθούν σήμερα στην κηδεία του υπαρχηγού της Χαμάς Σαλέχ Αλ- Αρούρι που έγινε στην Βηρυττό. Παράλληλα, έγιναν και οι κηδείες δύο ακόμα στελεχών της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Το σύνθημα που κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα ήταν: «Εμείς θα πεθάνουμε, αλλά η Παλαιστίνη θα ζήσει. Το Ισραήλ θα πέσει».

Τις παραπάνω προτάσεις φώναζε το το μεγάλο πλήθος την στιγμή που η σορός του Αρούρι μεταφερόταν από το τζαμί σε νεκροταφείο κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Σατίλα. Πολλοί ήταν εκείνοι που κρατούσαν στα χέρια τους σημαίες της Χαμάς.

Ο Σάλεχ αλ Αρούρι και άλλα έξι μέλη και στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης από τον βομβαρδισμό στα γραφεία της Χαμάς, στα νότια προάστια της Βηρυτού, μια περιοχή που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Τα φέρετρα του Αρούρι, του Αζάλ αλ Άκρα, εκ των αρχηγών της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ και του Μοχάμαντ αλ Ραΐς, στελέχους του κινήματος, ήταν τυλιγμένα με παλαιστινιακές σημαίες και λάβαρα της Χαμάς. Ένα οπλοπολυβόλο τοποθετήθηκε πάνω στο καθένα από αυτά κατά τη διάρκεια της προσευχής, σε ένα τέμενος σε λαϊκή συνοικία της Βηρυτού, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η νεκρική πομπή, υπό τον ήχο πυροβολισμών, κατευθύνθηκε στη συνέχεια στον προσφυγικό καταυλισμό της Σατίλα, όπου θα ενταφιαστούν οι τρεις άνδρες.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») και επαναλάμβαναν το σύνθημα «Αμπού Ομπέιντα, βομβάρδισε το Τελ Αβίβ», απευθυνόμενοι στον εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος έχει γίνει διάσημος για την εμβληματική μαντίλα με την οποία καλύπτει το πρόσωπό του στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Δείτε το βίντεο:

 

«Η δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι ή οποιουδήποτε άλλου Παλαιστίνιου είναι μια άστοχη ενέργεια, επειδή η αντίσταση θα γεννήσει νέους ηγέτες», είπε στο AFP ένας 35χρονος Παλαιστίνιος, ο Όμαρ Γανούμ. Όπως είπε, πήγε στην κηδεία «για να καταγγείλει τη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου από τον ισραηλινό στρατό».

Πολλά εξόριστα στελέχη της Χαμάς έχουν εγκατασταθεί στον Λίβανο, υπό την προστασία της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ ορκίστηκε ότι θα «καταστρέψει» τη Χαμάς μετά την πρωτοφανή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης, στις 7 Οκτωβρίου, στο ισραηλινό έδαφος, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.140 άνθρωποι.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού, ωστόσο ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε χθες, Τετάρτη, ότι επρόκειτο πράγματι για «ισραηλινό πλήγμα».

Ο θάνατος του υπαρχηγού έχει σημάνει συναγερμό στη Μέση Ανατολή καθώς εκφράζονται φόβοι για μια ακόμη μεγαλύτερη σύρραξη.

Δείτε βίντεο:

 

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται με ένταση ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης και του Ισραήλ.

Συνολικά 22.438 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 57.614 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, ο Ασράφ αλ-Κούντρα.

Εκατόν είκοσι πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 318 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Κλάψης για Μέση Ανατολή: «Οι εξελίξεις δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα στην περιοχή»

Βηρυττός: Μαζί με τον υπαρχηγό σκοτώθηκε και άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς

Ραγδαία κλιμάκωση: Το Ισραήλ δολοφόνησε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χαμάς με επίθεση στη Βηρυτό!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This