Ελεύθερος και τυπικά ο Πιστόριους

H τελική απόφαση

Must Read

Ολοκληρώθηκε το τυπικό σκέλος μίας προαναγγελθείσης απόφασης, η οποία πάντως σηκώνει αντιδράσεις και πολλή κουβέντα.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λοιπόν (με αναστολή δηλαδή) αφέθηκε ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους. Σχεδόν 11 χρόνια μετά την δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ ο πρώην αθλητής, μετά από τον εγκλεισμό του στην φυλακή, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που τον αφορούν.

Ο Πιστόριους υποχρεώθηκε ωστόσο αποκλειστικά σε κατ’ οίκον περιορισμό, να μην μιλάει καθόλου στα ΜΜΕ και να μην καταναλώνει αλκοόλ. Ο 37χρονος σήμερα Πιστόριους, είχε πυροβολήσει την άτυχη Στέενκαμπ το 2013, υποστηρίζοντας τότε ότι την πέρασε για διαρρήκτη. Καταδικάστηκε για φόνο το 2015 και η ποινή του εκτίεται ουσιαστικά μέχρι το 2029, διότι σύμφωνα με την νομοθεσία της Νότιας Αφρικής, όλοι οι παραβάτες δικαιούνται να αποφυλακιστούν υπό όρους, αφού εκτίσουν όμως πρώτα το ήμισυ της συνολικής τιμωρίας. Η οποία για τον Πιστόριους ορίστηκε τελικά σε 13 χρόνια και πέντε μήνες, το 2017.

Η μητέρα της Στέενκαμπ, Τζουν Στέενκαμπ, είπε: «Πάντα γνωρίζαμε ότι η υπό όρους αποφυλάκιση είναι μέρος του νοτιοαφρικανικού νομικού συστήματος. Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει δικαιοσύνη αν ο αγαπημένος σου δεν επιστρέψει ποτέ και κανένας χρόνος που θα έχει εκτίσει ο δράστης δεν θα φέρει πίσω την Ρίβα. Εμείς, που παραμένουμε πίσω, είμαστε αυτοί που εκτίουμε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η μόνη μου επιθυμία είναι να μου επιτραπεί να ζήσω τα τελευταία μου χρόνια ειρηνικά, να παραμένω στο Ίδρυμα Rebecca Steenkamp, για να συνεχίσω την κληρονομιά της Reeva».






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This