Γερμανία: Οι αγρότες ξαναβγάζουν στους δρόμους τα τρακτέρ – Ηχηρή διαμαρτυρία για την κατάργηση των επιδοτήσεων

Εκατοντάδες αγροτικά οχήματα απέκλεισαν βασικές οδικές αρτηρίες

Must Read

Με διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γερμανία απαντούν οι αγρότες στην πρόθεση της κυβέρνησης Σολτς να καταργήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις στο ντίζελ που χρησιμοποιείται στη γεωργία.

Νωρίς σήμερα το πρωί αρκετές εκατοντάδες τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, ενώ η παραγωγή σε εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen στο Έμντεν της βορειοδυτικής Γερμανίας σταμάτησε, επειδή όλοι οι δρόμοι πρόσβασης σε αυτό ήταν αποκλεισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες.

Οπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), οι αγρότες βγήκαν εκ νέου στους δρόμους της Γερμανίας, για να διαμαρτυρηθούν για τη σταδιακή κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων, κάτι που, όπως λένε, αναμένεται να πλήξει σοβαρά το επάγγελμά τους.

Μετά τις κινητοποιήσεις τους πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση υπαναχώρησε και μετρίασε τον αρχικό της σχεδιασμό, ανακοινώνοντας πως διατηρεί τις φοροαπαλλαγές για τα αγροτικά αυτοκίνητα και ότι μεταθέτει για τρία χρόνια την κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης για τα αγροτικά οχήματα. Ωστόσο, οι αγρότες κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι είναι από τις εν λόγω ανακοινώσεις, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν δριμύτεροι στις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι και οι μεγαλύτερες (κινητοποιήσεις αγροτών) από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αγροτών, Γιόαχιμ Ρούκβιντ, το πάγιο αίτημα τους αφορά στην πλήρη απόσυρση των κυβερνητικών μέτρων, τα οποία, όπως είπε, «επιβαρύνουν δυσανάλογα τους αγρότες με ένα δισεκατομμύριο ευρώ»!

^
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This