Ετοιμάζουν διαδήλωση υπέρ των Κούρδων οι Γάλλοι

Το προσεχές Σάββατο

Must Read

Ετοιμάζουν ηχηρή πορεία με φωνή διαμαρτυρίας!

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από έκκληση 100 επιφανών προσωπικοτήτων της πολιτικής, των τεχνών και των γραμμάτων οι Γάλλοι προγραμμάτισαν μαζική διαδήλωση υπέρ των Κούρδων στις 13/1, στην Μασσαλία. Πρόκειται ουσιαστικά για εκδήλωση διαμαρτυρίας αναφορικά με το κουρδικό ζήτημα, όπου στόχος είναι (σύμφωνα με τους διοργανωτές): «Να αποτραπεί ο αφανισμός του κουρδικού λαού και να υποστηριχθούν οι φωνές για ειρήνη».

Παράλληλα, στην έκκλησή τους, που προβάλλει η γαλλική εφημερίδα Libération σε δημοσίευμα με τον τίτλο: «Κουρδιστάν: Ας μην αφήσουμε μια σφαγή να κρύψει μια άλλη», αναφέρουν ότι η συνάντηση έχει σκοπό να καταστήσουν πιο τρανταχτές τις φωνές για ειρήνη. Εστιάζοντας στην πρόσφατη έκκληση 78 Κούρδων και Τούρκων δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, διανοούμενων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι υπογράμμισαν τον χαρακτήρα επείγουσας εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα. Όπως τονίζει η γαλλική εφημερίδα, οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «τα κέντρα ακραίας βίας που πυροδοτούν την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή δεν είναι απομονωμένα, ούτε μεταξύ τους, ούτε από τον υπόλοιπο κόσμο».

Υπενθυμίζουν συν τοις άλλοις, την αναφορά της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας για τις μαζικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, υπερτονίζοντας την έκκλησή της ώστε «σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη Συρία, στα θεσμικά όργανα του ΟΗΕ, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υιοθετήσουν μια αυστηρή στάση ενάντια στις ενέργειες της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This