Εγκλωβισμένοι στους παγωμένους δρόμους στην Γαλλία

Πολλά τα προβλήματα

Must Read

Η Γαλλία αντιμετωπίζει κύμα ψύχους όπως πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και τα προβλήματα στους δρόμους δεν λείπουν.

Χιλιάδες οχήματα εγκλωβίστηκαν στην διάρκεια της χθεσινής νύχτας αλλά και σήμερα το πρωί στους δρόμους του Παρισιού από το πυκνό χιόνι και τον πάγο. «Έως και 1.000 οχήματα, βαρέα και ΙΧ, εγκλωβίστηκαν όταν έπεσε η νύχτα και άλλα 800 τις πρώτες πρωινές ώρες», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον.

Το ζήτημα «θα επιλυθεί», διαβεβαίωσε, τονίζοντας πάντως ότι ως το μεσημέρι εξακολουθούσαν να βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 400 οχήματα! Οι δυσκολίες εστιάζονται στον αυτοκινητόδρομο Α13 που συνδέει το Παρίσι με την Νορμανδία, στις ακτές του Ατλαντικού. Ο αυτοκινητόδρομος αναμενόταν να παραμείνει κλειστός σχεδόν όλη μέρα για την ροή σε τμήμα περίπου 10 χλμ δυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας!

Το ψύχος ήταν δριμύ σήμερα στην βορειοανατολική Γαλλία και στην Κεντρική Οροσειρά καθώς και έξι διαμερίσματα της βορειοδυτικής χώρας και τα σημεία τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό! Σήμερα η αισθητή θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί κοντά στους -10°C σε περίπου το ένα τρίτο του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος πλημμυρών στον βορρά.

Ο υφυπουργός Στέγασης Πατρίς Βεργκριέτ ανακοίνωσε την αποδέσμευση 120.000.000 ευρώ για την παροχή προσωρινών καταλυμάτων και πρόσθεσε ότι ξεκίνησε ειδικό σχέδιο σε συνεργασία με την γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo France.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This