Ο υφυπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας κατηγορείται ότι έκλεψε και αλλοίωσε πίνακα ζωγραφικής

Ο Sgarbi αρνείται κάθε εμπλοκή

Must Read

Νέο πολιτικό σκάνδαλο ταλανίζει την Ιταλία και προκαλεί καινούργιους μπελάδες για την Τζόρτζια Μελόνι. Ο Vittorio Sgarbi, υφυπουργός Πολιτισμού και διακεκριμένος κριτικός τέχνης, ελέγχεται από τις Αρχές με την κατηγορία ότι έχει στην κατοχή του πίνακα του 17ου αιώνα, ο οποίος είχε κλαπεί από κάστρο πριν από 10 και πλέον χρόνια.

H Ιταλίδα πρωθυπουργός αναγκάστηκε πρόσφατα να θέσει σε διαθεσιμότητα βουλευτή του κόμματός της Αδελφοί της Ιταλίας, όταν πυροβολούσε με όπλο ιδιοκτησίας του σε πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τραυμἀτισε κατά λάθος ένα νεαρό άνδρα.

Η Εισαγγελία ερευνά τον Sgarbi για φερόμενο ξέπλυμα κλεμμένης τέχνης μετά το σχετικό ρεπορτάζ του Report, ερευνητική εκπομπή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Rai. Επιπλέον, κατηγορεἰται ότι αλλοίωσε τον πίνακα ζωγραφικής προκειμένου να συγκαλύψει την προέλευσή του. Ο υφυπουργός αρνείται κάθε εμπλοκή.

 Η Margherita Buzio, ιδιοκτήτρια του πίνακα La Cattura di San Pietro (Η σύλληψη του Αγίου Πέτρου) του Rutilio Manetti, κατήγγειλε την κλοπή από το κάστρο της στο Πιεμόντε το 2013, αναφέροντας τότε στην Αστυνομία ότι ο καμβάς είχε κοπεί από το πλαίσιό του.

Ένα πρόσωπο, που σύμφωνα με το Report ήταν φίλος της Sgarbi, φέρεται να επισκέφθηκε το κάστρο λίγες εβδομάδες πριν και ρωτούσε για την αγορά του πίνακα.

 Ο Sgarbi υποστηρίζει πως ο πίνακας που παρουσιάστηκε ήταν η αρχική εκδοχή της «Αιχμαλωσίας του Αγίου Πέτρου», την οποία βρήκε κατά την ανακαίνιση εγκαταλελειμμένης βίλας που αγόρασε η μητέρα του το 2000 στο Βιτέρμπο Δήλωσε, επίσης, ότι ο πίνακας που εκλάπη από το κάστρο ήταν ένα «κακό αντίγραφο», το οποίο δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα.

Πηγή φωτό: Twitter Vittorio Sgarbi

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This