Βέλγιο: Σύλληψη τριών ατόμων υπόπτων για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα

Must Read

Χειροπέδες σε τρεις άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που ταξίδεψε από τη Λιλ προς τις Βρυξέλλες πέρασαν Βέλγοι αστυνομικοί σήμερα, μετά από καταγγελία επιβάτη, ο οποίος υποστήριξε ότι «άκουσε άλλους επιβάτες να μιλούν για σχεδιασμό επίθεσης».

Ο επιβάτης που έκανε την κλήση έκτακτης ανάγκης «ελήφθη αμέσως πολύ σοβαρά υπόψη. Όλα ερευνώνται τώρα περαιτέρω», μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων VRT, επικαλούμενο σχετική δήλωση της Αν Μπέργκερ, εκπροσώπου της ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Βελγίου, η οποία απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους  συγκεκριμένους υπόπτους για τρομοκρατία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι υπόλοιποι επιβάτες κατέβηκαν ένας-ένας από το λεωφορείο και ελέγχθηκαν εξονυχιστικά, τόσο οι ίδιοι όσο και οι αποσκευές τους, αλλά και το όχημα.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό μετά την αιματηρή επίθεση του Οκτωβρίου, κατά την οποία ένας άνδρας σκότωσε δύο Σουηδούς οπαδούς ποδοσφαίρου κοντά στο κέντρο της πόλης, σε μια επίθεση την οποία υψηλόβαθμοι Βέλγοι πολιτικοί καταδίκασαν ως «βίαιη τρομοκρατική επίθεση». Ο ύποπτος έπεσε, τελικά, νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών την επομένη.

Λίγες ημέρες αργότερα, η βελγική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ενίσχυση του μηχανισμού ασφαλείας της χώρας και τη διασφάλιση μιας ταχείας και συντονισμένης αντίδρασης σε ενδεχόμενες απειλές.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This