«Καμία επίθεση των ΗΠΑ δεν θα μείνει αναπάντητη» το μήνυμα των Χούθι

Φουντώνει και άλλο η κατάσταση

Must Read

Από την τηλεόραση έστειλε μήνυμα ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης, Αμπντέλ Μάλεκ αλ-Χούθι, δηλώνοντας πως κάθε επίθεση των ΗΠΑ δεν θα μείνει αναπάντητη.

Και τόνισε πως η απάντηση των Χούθι θα είναι μεγαλύτερη από την πρόσφατη, όταν drones και πύραυλοι έβαλαν στο στόχαστρο αμερικανικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης, διεμήνυσαν πως θα βάζουν στο στόχαστρο, πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον Δεκέμβριο οι ΗΠΑ αντιδρώντας ανακοίνωσαν την ίδρυση ναυτικού συνασπισμού με αποστολή την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας από τις επιθέσεις των Χούθι στη θαλάσσια περιοχή που έχει μεγάλη στρατηγική σημασία, καθώς από εκεί διέρχεται περίπου το 12% του παγκόσμιου εμπορίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This