Σύνοδος ΟΗΕ για το Κλίμα: Ο Γκουτέρες «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου»

Must Read

Ρεκόρ ζέστης, αύξηση των φυσικών καταστροφών, λιώσιμο των πάγων. Είναι μόνο μερικές από τις αποδείξεις των καταστροφικών συνεπειών της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μόνο κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, που άρχισε στη Μαδρίτη και θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή πάνω από 200 χωρών.

Από το βήμα της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι η ανθρωπότητα πρέπει να αναλάβει δράση.

Δείτε επίσης: Καημός του Μητσοτάκη η κλιματική αλλαγή

Ο κόσμος βρίσκεται σε «σημείο καμπής» και «μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας θα έχουμε ακολουθήσει έναν από τους δύο δρόμους» προειδοποίησε ο Γκουτέρες:

«Μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας θα βρισκόμαστε σε έναν από τους δύο δρόμους. Ο ένας δρόμος είναι αυτός της παράδοσης, στον οποίο θα υπνοβατούμε μέχρι το σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή.

Η άλλη εναλλακτική είναι ο δρόμος της ελπίδας, ο δρόμος της αποφασιστικότητας, βιώσιμων λύσεων, ένας δρόμος όπου τα ορυκτά καύσιμα θα παραμείνουν στο σημείο που πρέπει, στο έδαφος, και όταν θα είμαστε στον δρόμο της ουδετεροποίησης του άνθρακα έως το 2050».

Τη στήριξη του αμερικανικού λαού προς τη Συμφωνία του Παρισιού, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ, εξέφρασε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. «Είμαστε εδώ για να πούμε σε όλους σας εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Αμερικανικό Κογκρέσο ότι στηρίζουμε ακόμα τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This