Παράνοια στη Γερμανία: «Βλέπουν» επίθεση Πούτιν!

Must Read

Η γερμανική Bundeswehr ετοιμάζεται για επίθεση από τον Πούτιν μετά την ήττα της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

Ο γερμανικός στρατός προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία, όπως προκύπτει από απόρρητο έγγραφο» του γερμανικού υπουργείου Άμυνας. Μια κλιμάκωση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα μπορούσε να επέλθει άμεσα, ακόμα και τον Φεβρουάριο. Αυτό είναι ένα σενάριο του γερμανικού ΥΠΕΘΑ που περιγράφει, βήμα προς βήμα, μήνα με τον μήνα, πώς θα ενεργήσει ο Πούτιν και πώς θα αμυνθεί το ΝΑΤΟ. Στο σενάριο της Bundeswehr, η κλιμάκωση θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες. Η μάχη θα ξεκινήσει σύντομα. Δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο μέτωπο. Σύμφωνα με το περιγραφόμενο σενάριο, η Ρωσία ξεκινά ένα νέο κύμα κινητοποίησης και στρατολογεί άλλους 200.000 στο στρατό τον Φεβρουάριο του 2024.

Την άνοιξη, το Κρεμλίνο θα ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία και, στο πλαίσιο της ανεπαρκούς δυτικής υποστήριξης, θα νικήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έως τον Ιούνιο του 2024. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το σενάριο, θα ξεκινήσουν εθνοτικές συγκρούσεις στα κράτη της Βαλτικής, η Ρωσία θα ξεκινήσει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Δύση 2024» τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή 50.000 στρατιωτών στη δυτική Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τον Οκτώβριο του 2024, η Ρωσία θα μεταφέρει στρατεύματα και πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στο Καλίνινγκραντ για να χτυπήσει τον διάδρομο Suwalki (που συνδέει το Καλίνινγκραντ με τη Λευκορωσία μέσω της Λιθουανίας). Τον Δεκέμβριο -αμέσως μετά τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες- μπορεί να ξεκινήσει στο συγκεκριμένο σημείο συνοριακή σύγκρουση και αναταραχή. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την πιθανή παράλυση του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο του 2025, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής θα συγκαλέσουν συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ και θα δηλώσουν αύξηση της απειλής από τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία τον Μάρτιο θα μεταφέρει επιπλέον στρατεύματα στη Λευκορωσία και στα σύνορα των χωρών της Βαλτικής. Τον Μάιο του 2025, το ΝΑΤΟ θα αποφασίσει «μέτρα για αξιόπιστη αποτροπή» για να αποτρέψει μια ρωσική επίθεση στον διάδρομο Suwalki από τη Λευκορωσία και το Καλίνινγκραντ. Την «Ημέρα Χ», σύμφωνα με το μυστικό σχέδιο της Bundeswehr, ο διοικητής του ΝΑΤΟ θα διατάξει 300.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 30.000 Γερμανών, να μεταφερθούν στην ανατολική πλευρά. Αυτό το σενάριο είναι ο «θρύλος» των ασκήσεων που θα πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ, σύμφωνα πάντα με τη Bild (είναι οι μεγαλύτερες ασκήσεις της Συμμαχίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Βαλτικής το 2024). Πηγές της Bundeswehr σχολιάζοντας το δημοσίευμα δήλωσαν  ότι επεξεργάζονται «διαφορετικά σενάρια, ακόμη και εξαιρετικά απίθανα, ως μέρος των καθημερινών στρατιωτικών υποθέσεων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This