Αυτός είναι ο 38χρονος που αντιμετώπισε με αυτοθυσία τον δράστη της αιματηρής συμπλοκής στη Γέφυρα του Λονδίνου

Must Read

Δύο αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή 29/11 στη Γέφυρα του Λονδίνου, από τη βίαιη επίθεση του «μαχαιροβγάλτη» τζιχαντιστή Ουσμάν Καν, ωστόσο, ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, εάν πολίτες όπως ο Lukasz Koczocik δεν επιχειρούσαν με αυτοθυσία να τον σταματήσουν.

Ο 38χρονος Πολωνός, ο οποίος ζει με τη σύντροφό του στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, έπλενε ποτήρια σε κουζίνα που βρίσκεται στο υπόγειο του παρακείμενου κτιρίου Fishmongers’ Hall, όταν ο Καν εξαπέλυσε την επίθεσή του. Με το που άκουσε τις φωνές, άρπαξε μία διακοσμητική ξιφολόγχη και αντεπιτέθηκε στο δράστη, προκειμένου να τον σταματήσει.

Διαβάστε επίσης: Πανικός στη γέφυρα του Λονδίνου: «Μαχαιροβγάλτης» έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, αφού σκότωσε δύο πολίτες (video)

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο διευθύνων σύμβουλος του Fishmongers’ Hall, Toby Williamson είπε για τον Koczocik: «Είναι ο άνθρωπος που πλένει τα ποτήρια κάτω στο υπόγειο και αυτό ακριβώς έκανε την ώρα που άκουσε τα ουρλιαχτά. Ήταν τόσο δυνατές οι φωνές κι εκείνος έκανε την επιλογή να πάει να δει τι συμβαίνει. Βγήκε πίσω μου στον πρώτο όροφο του κτιρίου και καταλάβαμε πως ήταν σε εξέλιξη μία επίθεση. Ο δράστης είχε δύο μαχαίρια στα χέρια του, υπήρχε αίμα, ακούγονταν φωνές, χάος. Ο Lukasz έβγαλε τη λόγχη από τον τοίχο και ρίχτηκε στον δράστη, κερδίζοντας χρόνο. Επέτρεψε σε άλλους να ξεφύγουν, να μετακινηθούν σε άλλους χώρους. Πάλεψαν για περίπου ένα λεπτό».

Παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε σοβαρά καθώς πάλευε με τον 28χρονο, ο οποίος κατάφερε να τον μαχαιρώσει τέσσερις-πέντε φορές, ο Koczocik όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά τον καθυστέρησε αρκετά, ώστε να συνδράμουν και άλλοι δύο.

Ο Καν, συνειδητοποιώντας πως, πλέον, έχει να αντιμετωπίσει πολλούς, εγκατέλειψε την προσπάθειά του και επιχείρησε να διαφύγει προς τη Γέφυρα του Λονδίνου, με τον Koczocik και δύο ακόμη πολίτες, «οπλισμένους» με ένα αιχμηρό αντικείμενο ο ένας και ένα πυροσβεστήρα ο άλλος, να τον κυνηγάνε, φωνάζοντας στον κόσμο να απομακρυνθεί.

Διαβάστε επίσης: Φόρος τιμής στα θύματα που δολοφονήθηκαν στη γέφυρα του Λονδίνου – Οι αρχές αναζητούν υπόπτους

Η μάχη συνεχίστηκε στη Γέφυρα, με τον Koczocik να χάνει αίμα, στο μεταξύ, ωστόσο, είχε καταφτάσει και η αστυνομία, οπότε ο 38χρονος ήρωας είχε πετύχει το στόχο του.

Πλέον ο Lukasz Koczocik έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και, σύμφωνα με τη Daily Mail, προετοιμάζεται επίσημη τελετή προς τιμήν του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

https://twitter.com/MattieGutenber1/status/1201722388506742785

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This