Ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούθι για την επίθεση στο ελληνόκτητο πλοίο «Zografia»

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα

Must Read

Την ευθύνη για το πυραυλικό χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο χύδην φορτίου «Zografia» (Ζωγραφιά) με σημαία Μάλτας, την Τρίτη στην Ερυθρά Θάλλασα, ανέλαβαν και επίσημα οι Χούθι. Οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης στοχοποίησαν το φορτηγό καθώς κατευθυνόταν προς το Ισραήλ.

Ερυθρά Θάλασσα: Χτύπησαν ελληνόκτητο φορτηγό-πλοίο οι Χούθι

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι πύραυλοι των Χούθι είχαν αποτέλεσμα ένα «άμεσο χτύπημα», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του στρατιωτικού εκπροσώπου της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Tο πλοίο χτυπήθηκε στις 10 το πρωί, τοπική ώρα, ενόσω βρίσκονταν 100 μίλια βορειοδυτικά του Σαλέεφ της Υεμένης.

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα

Ευρωπαίοι διπλωμάτες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν την Τρίτη ότι οι 27 της ΕΕ άναψαν το «πράσινο φως» για μια ναυτική αποστολή προστασίας των πλοίων από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας, υπεύθυνη για την εξωτερική και αμυντική πολιτική στην Ένωση, ενέκρινε την εν λόγω αποστολή, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με εταίρους της ΕΕ.

Στόχος είναι να συγκροτηθεί το αργότερο μέχρι 19 Φεβρουαρίου και να τεθεί σε λειτουργία αμέσως. Διπλωμάτες εκτιμούν ότι η διαδικασία θα επισπευσθεί λαμβάνοντας υπόψιν τις εντάσεις στην περιοχή.

 

Φωτό αρχείου

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This