Ερντογάν: Σκληραίνει την στάση του έναντι των Κούρδων – Κλιμάκωση των επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ

«Είτε είστε μαζί μας είτε εναντίον μας» στην μάχη κατά της τρομοκρατίας

Must Read

Οι αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις κατά κουρδικών οργανώσεων στο βόρειο Ιράκ και την βόρεια Συρία ήταν το αντικείμενο στην συνεδρίαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στο ΡΚΚ αναφερόμενος στην κλιμάκωση των συγκρούσεων στις περιοχές αυτές και τον θάνατο 9 Τούρκων στρατιωτών την περασμένη Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας διεμήνυσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ και την βόρεια Συρία τονίζοντας: «Είτε είστε μαζί μας είτε είστε εναντίον μας. Δεν υπάρχει μέση ή γκρίζα περιοχή σε αυτό το θέμα».

«Η στρατιωτική μας παρουσία εκτός των συνόρων μας είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ασφάλεια της πατρίδας μας όσο και για την ειρήνη και την ευημερία των πολιτών μας» πρόσθεσε.

«Η αποφασιστική στρατηγική της Τουρκίας να εξαλείψει την τρομοκρατία στην πηγή της έχει ενοχλήσει περισσότερο εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα κράτος τρομοκρατών στην περιοχή μας» συνέχισε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «σε 5 ημέρες, 114 στόχοι και 78 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν ως αποτέλεσμα των αεροπορικών μας επιχειρήσεων. Καταστράφηκαν 60 κρίσιμες υποδομές και εγκαταστάσεις πυρομαχικών».

Η ομιλία Ερντογάν στο Υπουργικό Συμβούλιο

Πηγή φωτό: Print Screen

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This