Ο Σβαρτσενέγκερ αντιμέτωπος με δίκη για φοροδιαφυγή και πρόστιμο τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ!

Must Read

Δύσκολα τα πράγματα για τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος συνελήφθη χθες Τετάρτη στο αεροδρόμιο του Μονάχου, κατά την άφιξή του στη Γερμανία, για ένα αδήλωτο πανάκριβο ρολόι χειρός που βρέθηκε στις αποσκευές του, καθώς πλέον κινδυνεύει όχι μόνο να οδηγηθεί σε δίκη, αλλά και να πληρώσει πρόστιμα που ενδέχεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους, ο «Άρνι» θα έπρεπε να είχε δηλώσει το πολύτιμο αυτό αντικείμενο, κάτι που, όμως, δεν έκανε, με αποτέλεσμα να ερευνάται, πλέον, για φοροδιαφυγή. Μάλιστα, θα μπορούσε ακόμη και να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μόναχο! Όπως δήλωσε σχετικά στην «Bild» Γερμανός δικηγόρος, «στη Γερμανία υπάρχουν ακριβείς νομικές απαιτήσεις ως προς τον τρόπο υπολογισμού του προστίμου με βάση τις ημερήσιες τιμές. Το δικαστήριο καθορίζει το ποσό της ημερήσιας τιμής, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές και οικονομικές συνθήκες του δράστη».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Ιδρύματος του ηθοποιού για το Κλίμα, μιλώντας στην «Bild» δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του: «Η Πρωτοβουλία για το Κλίμα του Σβαρτσενέγκερ φυσικά δηλώνει τα πάντα σωστά, όπως κάνουν όλοι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί του Άρνολντ. Οι φιλανθρωπικές του δημοπρασίες συγκεντρώνουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για προγράμματα μετά το σχολείο, για νέους στις Ηνωμένες Πολιτείες, και για περιβαλλοντικά θέματα σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε η Γερμανία να επενδύσει τόση ενέργεια για να μεταμορφώσει την οικονομία της και να την κάνει πιο οικολογική, όπως κάνει επιβάλλοντας δασμούς στην περιουσία των πολιτών. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην του ζητήσουν να πληρώσει και για τα κοστούμια του στο τελωνείο».

Το πολυτελές ρολόι χειρός μάρκας Audemars Piguet βρήκαν τελωνειακοί στο αεροδρόμιο του Μονάχου σε έρευνα ρουτίνας τις αποσκευές του δημοφιλούς ηθοποιού και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας. Ο Σβαρτσενέγκερ προσπάθησε να τούς εξηγήσει ότι το ρολόι επρόκειτο να δημοπρατηθεί στο πλαίσιο του Schwarzenegger Climate Initiative, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά οι  Γερμανοί τελωνειακοί… δεν πείστηκαν, οπότε ο χολιγουντιανός σταρ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 35.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This