Ο ΝτεΣάντις στηρίζει Τραμπ!

Μόνη αντίπαλος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, η Νίκι Χέιλι

Must Read

Τρέχουν οι (πολιτικές) εξελίξεις και διεργασίες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού…

Ο Ρον ΝτεΣάντις, κυβερνήτης της Φλόριντα, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εκστρατεία για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Παράλληλα, διευκρίνισε πως στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ!

Η ανακοίνωση ΝτεΣάντις συδυάστηκε με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, ενώ δημοσκόπηση έδειχνε ότι ο Τραμπ ήδη διευρύνει το προβάδισμά του ενόψει των προκριματικών του Νιου Χαμσάιρ!

Όπως χαρακτηριστικά εξηγούν τα αμερικανικά δίκτυα o Τραμπ προηγείται με ποσοστό 50%, με την Νίκι Χέιλι να ακολουθεί με 39% στην πολιτεία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το CNN και το Πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάιρ. Να τονιστεί, πως στις αρχές Ιανουαρίου το ποσοστό Τραμπ ανερχόταν στο 39% και αντίστοιχα της Χέιλι στο 32%. Αμφότεροι, αύξησαν τα ποσοστά τους, καθώς άλλοι υποψήφιοι αποχωρούσαν κατά σειρά από την κούρσα.

Ο ΝτεΣάντις θεωρείτο ως ο βασικός διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών. Και για πολλούς ως «φυσικός» διάδοχος του Τραμπ, εκφράζοντας υπερσυντηρητικές απόψεις. Στις αρχές του 2023 είχε προηγηθεί του Τραμπ σε ορισμένες δημοσκοπήσεις. Όμως, έπειτα, η εκστρατεία του έφθινε, κυρίως εξαιτίας της λανθασμένης στρατηγικής του, μιας και δεν έδειχνε να μην κρατά ενεργή την επικοινωνία/επαφή του με τους ψηφοφόρους. Σημαντικό ρόλο πάντως, έπαιξε και η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της βάσης του κόμματος συνολικά προς τον Τραμπ.

Η αποχώρησή του λοιπόν φέρνει νέα δεδομένα. Σημαίνει ότι μόνο η Χέιλι παραμένει στην κούρσα διεκδίκησης για το χρίσμα, αν και δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες και τύχη να στερήσει την διαφαινόμενη νίκη Τραμπ. Ο νικητής δε, θυμίζουμε, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάιντεν. Τον πιθανότερο δηλαδή υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος στις εκλογές του προσεχούς Νοέμβρη!

Όπως αναλύεται, περισσότεροι από 7 στους 10 Ρεπουμπλικανούς διατηρούν θετική άποψη για τον Τραμπ. Σύμφωνα πάντα με δημοσκοπήσεις και με το… ρεύμα που εκφράζεται. Όλο αυτό έφερε έξτρα βάρος, πίεση και σε δύσκολη θέση σίγουρα τον ΝτεΣάντις, αφού έπρεπε από την μία να προσελκύσει ψηφοφόρους που κλίνουν προς Τραμπ και ταυτόχρονα… όσους τον αντιπαθούν. Φαίνεαι όμως, πως απέτυχε και στα δύο «μέτωπα». Δεν κατάφερε να «εξηγήσει» στους υποστηρικτές Τραμπ, γιατί εκείνος είναι καλύτερη επιλογή και γιατί να τον πιστέψει και να τον υποστηρίξει ο κόσμος έναντι ενός ισχυρού χαρτιού και φαβορί. Αναφορικά με την Χέιλι, εμφανίζεται να είναι το φαβορί της μεριάς των μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών.

Επιπροσθέτως, παρά το ότι η πολιτική ΝτεΣάντις διαφέρει από του Τραμπ, σχεδόν σε όλα υιοθετούσε υπέρ το δέον συντηρητικές θέσεις. Τον περασμένο Απρίλιο, υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγόρευε στην Φλόριντα τις αμβλώσεις (ένα μεγάλο θέμα διεθνώς), μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, ενώ την ίδια ώρα αντιτάχθηκε στην στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και έλαβε τιμωρητικά μέτρα έναντι της Walt Disney Co. Και αυτό, αφότου η διάσημη εταιρεία καταδίκασε τον νόμο που περιόριζε την συζήτηση περί φύλου και σεξουαλικότητας στα σχολεία! Η σύγκρουση με την Disney ήταν μάλλον όπως αποδείχθηκε, μια (χαμένη) μάχη που δεν χρειαζόταν να δώσει, μπορούσε απλά να αποφύγει τεχνηέντως, όπως επισημαίνουν επικριτές του, εντός του κόμματος!

Για καιρό, ο ίδιος προσέλκυε την στήριξη σημαντικών δωρητών. Έπειτα, άρχισαν να τον εγκαταλείπουν ένας ένας. Ο Ρόμπερτ Μπίγκελοου, ο οποίος έδωσε εκατομμύρια στην ομάδα συγκέντρωσης δωρεών Never Back Down, η οποία στήριζε εμπράκτως τον ΝτεΣάντις, είπε τον περασμένο Αύγουστο -στο πρακτορείο Reuters- ότι σταματά με συνοπτικές διαδικασίες την χρηματοδότηση του κυβερνήτη, επειδή, όπως είπε, απογοητεύτηκε με την αδιάλλακτη στάση που επέδειξε στο σημαντικό θέμα των αμβλώσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This