Η Β. Κορέα εκτόξευσε πυραύλους κρουζ προς την ιαπωνική πλευρά!

Στα ανοικτά των ανατολικών ακτών

Must Read

Σοκ και δέος. Νέες βολές και μάλλον όχι και τόσο προειδοποιητικές, αυτή την φορά…

Η Βόρεια Κορέα, συγκεκριμένα, εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους κρουζ στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, προς την πλευρά της Ιαπωνίας!

Αυτή ήταν η δεύτερη εκτόξευση μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όπως γνωστοποίησε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Οι πύραυλοι αναλύονται από τις νοτιοκορεατικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, σημείωσε το Γενικό Επιτελείο, χωρίς πάντως να διευκρινίζει τον ακριβή αριθμό τους ή το πόσο μακριά ολοκληρώθηκε η πορεία τους.

«Ενώ ενισχύουμε την επιτήρηση και την επαγρύπνηση, ο στρατός μας συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ και παρακολουθεί επιπρόσθετες ενδείξεις και δραστηριότητες από τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο.

Θυμίζουμε, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε προ ημερών στρατηγικό πύραυλο κρουζ, όπως τον χαρακτήρισε, ονόματι “Pulhwasal-3-31”, θέλοντας να «φωτογραφίσει» ότι φέρει την δυνατότητα ίση των πυρηνικών όπλων!

Είναι δεδομένο πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η Βόρεια Κορέα κλιμακώνουν την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους. Βέβαια, για να θολώσουν τα ήδη ταραγμένα νερά, αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον και της Σεούλ ισχυρίζονται πως δεν έχουν αντιληφθεί ενδείξεις πως η Πιονγκγιάνγκ στοχεύει σε άμεση στρατιωτική δράση.

Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές. Το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA προειδοποίησε για ανελέητες συνέπειες προς την αμερικανική πλευρά, εφόσον συνεχιστεί η μεταξύ τους κόντρα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This