Τουρκία: Βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες της επίθεσης σε εκκλησία

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

Must Read

Πανικός επικράτησε νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία στον Βόσπορο καθώς δράστες άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας θανάσιμα έναν άνδρα.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε ο ιστότοπος της Cumhuriyet φαίνονται οι δράστες να περπατούν πεζή έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face μάσκες. Μετά την αιματηρή επίθεση οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Το χρονικό της επίθεσης

Ήταν περίπου 11:40 το πρωί όταν δύο ένοπλοι μπήκαν σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη και άρχισαν να πυροβολούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Κυριακής. Αμέσως επικράτησε πανικός. Ο κόσμος άρχισε να πέφτει στο πάτωμα προκειμένου να προφυλαχθεί ωστόσο ένας άνθρωπος δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. 

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για το τραγικό περιστατικό και για τον σκοπό αυτό ορίστηκαν δυο προϊστάμενοι της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης και ένας αντιεισαγγελέας.

Καταδικάζουν την επίθεση

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ καταδικάζει την επίθεση και αφήνει να εννοηθεί ότι η επίθεση στρεφόταν κατά του ατόμου με αρχικά του ονόματός του CT που έπεσε νεκρό κατά την επίθεση.

«Σήμερα, γύρω στις 11.40, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία στο Μπουγιούκντερε της περιφέρειας Σαρίγερ, έπεσε νεκρός ο CT, ο οποίος ήταν μεταξύ των πιστών που συμμετείχαν στη λειτουργία, δέχθηκε επίθεση από δύο μασκοφόρους και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχουν ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνες και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτή την άθλια επίθεση», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Αλί Γερλίκαγια.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, έγραψε σε ανάρτησή του: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον ενός πολίτη μας κατά τη λειτουργία την εκκλησία Σάντα Μαρία, στην Κωνσταντινούπολη. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για το θέμα. Όσοι στρέφονται εναντίον της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών μας δεν θα πετύχουν ποτέ τον στόχο τους».

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάζει και αυτός την αιματηρή επίθεση. «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση κατά την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία Σάντα Μαρία στο Σαρίγερ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον CT που έχασε τη ζωή του και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε αυτούς που προσπαθούν να διαταράξουν την ενότητα και την ειρήνη μας επιτιθέμενοι στους τόπους πίστης στην πόλη μας», αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη – Ένας νεκρός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This