Τέξας: Πήραν τον νόμο στα χέρια τους κατά των παράτυπων μεταναστών – Καταδίκη του κυβερνήτη της πολιτείας από το Ανώτατο Δικαστήριο

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη η τεξανή εθνική φρουρά στα σύνορα με το Μεξικό

Must Read

Συρματοπλέγματα έχει τοποθετήσει κατά μήκος πολλών χιλιομέτρων στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, αποφασισμένος να εμποδίσει τις άνευ προηγουμένου παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Ως αποτέλεσμα, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε αυτή του την πράξη, καθώς αποτελεί παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, την ώρα που πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν το μέρος του Άμποτ, υποστηρίζοντας πως ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας ότι «ανέλαβε να προστατεύσει τους Αμερικανούς πολίτες από τα ιστορικά επίπεδα παράνομων μεταναστών, θανατηφόρων ναρκωτικών όπως η φαιντανύλη και τρομοκρατών που εισέρχονται στη χώρα μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κοινή δήλωση αλληλεγγύης στο πρόσωπό του που εξέδωσαν την Πέμπτη 25 Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες.

Το τελευταίο διάστημα ένα μικρό τμήμα του ποταμού Ρίο Γκράντε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία για τους παράτυπους μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα, ερχόμενοι από το Μεξικό. Ωστόσο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Lone Star», ο κυβερνήτης Άμποτ επιχείρησε να παρεμποδίσει ή και να αποτρέψει την είσοδό τους στην πολιτεία του, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, στην εγκατάσταση συρματοπλεγμάτων συνολικού μήκους περίπου 48 χιλιομέτρων κατά μήκος της πόλης Eagle Pass.

Κατόπιν, ο ίδιος και η Δικαιοσύνη του Τέξας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αρνήθηκαν σε αξιωματούχους της ομοσπονδιακής συνοριοφυλακής να βρεθούν στα σύνορα, επικαλούμενοι το δικαίωμα της πολιτείας να αυτοπροστατευτεί από τις  παράνομες μεταναστευτικές ροές. Αναμενόμενα, οι συγκεκριμένες εξελίξεις και η συνεπακόλουθη πολιτική αντιπαράθεση, έχουν επιφέρει έναν μίνι διχασμό στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, Αμερικανοί πολίτες τροφοδοτούν τα social media με εικόνες από την περιοχή, αναμεταδίδοντας με… φρενήρη ρυθμό βίντεο από τα σύνορα στις νότιες πολιτείες, στα οποία απεικονίζονται παράνομοι μετανάστες να εισέρχονται σε αμερικανικό έδαφος ακόμη και υπό την εποπτεία των αμερικανικών Αρχών, χωρίς να παρεμποδίζονται, με την αυθεντικότητά  των εν λόγω βίντεο, πάντως, να ελέγχεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο περισσότεροι από 300.000 -αριθμός ρεκόρ- ήταν οι παράνομοι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, ενώ από το 2021, οπότε και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Τζο Μπάιντεν, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εισέλθει παρανόμως κοντά… 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι!

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This