Φωτιές και άγρια επεισόδια από τους αγρότες στις Βρυξέλλες – Υπό πολιορκία το Ευρωκοινοβούλιο

Το οργισμένο πλήθος θέλει να εξαναγκάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν τις ορθές αποφάσεις

Must Read

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στις Βρυξέλλες με χιλιάδες αγρότες να διαμαρτύρονται σφόδρα για την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι 27 της ΕΕ απέναντι στα αιτήματά τους. Έξω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαγριωμένοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη με τα τρακτέρ τους και απαίτησαν να εισακουστούν από την Σύνοδο Κορυφής που είναι σε εξέλιξη.

Το οργισμένο πλήθος άναψε φωτιές, έστησε οδοφράγματα, πέταξε αυγά, πέτρες και πυροτεχνήματα προκειμένου να εξαναγκάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν τις ορθές αποφάσεις για την επιβίωση του αγροτικού κλάδου.

Οι αγρότες εισήλθαν εποχούμενοι νωρίς το πρωί στην βελγική πρωτεύουσα με τον θόρυβο από τις μηχανἐς και τις κόρνες να διαπερνούν τον αέρα στην κορύφωση των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν στις υψηλές τιμές ενέργειας, τον διεθνή ανταγωνισμό που δεν ακολουθεί τους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ, τον πληθωρισμό και την κλιματική κρίση με μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις να έχουν καεί ή να έχουν πλημμυρἰσει.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This