Πύρινη λαίλαπα! Φλέγεται η Καταλονία (video)

Must Read

Προφητική ήταν -για ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας της- η ανάρτηση της Ισπανίδας μετεωρολόγου, Silvia Laplana, στο twitter, με τίτλο: «Έρχεται η κόλαση», αφού από χθες έχει ξεσπάσει πολύ μεγάλη πυρκαγιά στην Καταλονία, η οποία δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.

Η Καταλονία, όπως και μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης, πλήττεται από ένα πολύ επίμονο κύμα καύσωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών, παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στο χωριό Τόρε ντελ Εσπανιόλ, μαίνεται και έχει κατακάψει ως τώρα 40.000 στρέμματα με ελιές και αμπέλια.

Σύμφωνα με τον τοπικό υπουργό Εσωτερικών, Μικέλ Μπουχ: «Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, που δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πυρκαγιά σε φάση ελέγχου ή κατάσβεσης, αντίθετα βρισκόμαστε σε φάση επέκτασης».

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες και επτά μονάδες εναερίων μέσων, που χαρακτηρίζουν την πυρκαγιά ως «ακραίας επικινδυνότητας», ενώ τονίζουν ότι θα μπορούσε να καταστρέψει 200.0000 στρέμματα σε αυτήν την εύφορη περιοχή!

Η εξάπλωση της πυρκαγιάς επιταχύνεται από τους δυνατούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην κοιλάδα του ποταμού Ebre (Έβρου) σε μια από τις περιοχές της Ισπανίας όπου καταγράφονται συχνά οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά είναι πιθανόν να ξεκίνησε από σωρό κοπριάς σε αγρόκτημα, όπου λόγω της υψηλής θερμοκρασίας προκλήθηκε έκρηξη και σπινθήρες.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περί τα τριάντα άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This