Οι αναφορές Μπλίνκεν σε Ισραήλ, Χαμάς και «περιθώρια επίτευξης συμφωνίας»

Must Read

Στον απόηχο της παρουσίας του Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επέμεινε από το Τελ Αβίβ όπου βρέθηκε, στα περιθώρια για την «επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς».

Με στόχο όπως είπε «την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στην Λωρίδα της Γάζας». Και αυτό παρά την σκληρή γλώσσα που επέλεξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπλίνκεν τόνισε συγκεκριμένες αξιώσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τις θέσεις της Χαμάς και σημείωσε ότι υπάρχουν «περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας» και πως «θα εργαστούμε ακατάπαυστα, προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πως «η προστασία των αμάχων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ».

Πιο πριν ωστόσο, ο Νετανιάχου είχε πει ότι έδωσε εντολή στην στρατιωτική ηγεσία να προετοιμάσει ειδική επιχείρηση στην Ράφα. Εκεί όπου συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά μία αδιάλλακτη στάση και υπολογίζοντας ότι η οριστική νίκη επί της Χαμάς είναι «θέμα μηνών».

Σε συνομιλίες που είχε με τον Νετανιάχου και άλλους αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Μπλίνκεν επισήμανε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για «ενέργειες και δηλώσεις που πυροδοτούν εντάσεις και υπονομεύουν την ασφάλεια του Ισραήλ και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This