Βέτο των ΗΠΑ σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για άμεση κατάπαυση πυρός στην Γάζα

Συγκέντρωσε 13 ψήφους υπέρ, μια κατά και μια αποχή (Ηνωμένο Βασίλειο)

Must Read

Ένα ακόμη βέτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυσης του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, την Τρίτη. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φορά που ασκούν το δικαίωμα της αρνησικυρίας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο ψηφίσματος συνέταξε η Αλγερία και απαιτούσε «μια άμεση κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές». Συγκέντρωσε 13 ψήφους υπέρ, μια κατά και μια αποχή (Ηνωμένο Βασίλειο).

«Μια ψήφος υπέρ αυτού του σχεδίου ψηφίσματος αποτελεί στήριξη στο δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ζωή. Αντιθέτως, ψήφος κατά υπονοεί την έγκριση της βίας και της συλλογικής τιμωρίας που επιβάλλεται σε βάρος τους» δήλωσε ο πρεσβευτής της Αλγερίας στον Οργανισμό, Αμάρ Μπεντζαμά, ενώπιον του ΣΑ πριν από την ψηφοφορία.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ, επισήμανε το περασμένο Σάββατο ότι θα ασκήσει βέτο καθώς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ, Αιγύπτου, Ισραήλ και Κατάρ, που στοχεύουν σε παύση των εχθροπραξιών και απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

«Το να ζητά κανείς άμεση, άνευ όρων κατάπαυση του πυρός χωρίς συμφωνία, που θα απαιτεί από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους, δεν θα οδηγήσει σε μόνιμη ειρήνη. Αντιθέτως, θα παρατείνει τον πόλεμο» υποστήριξε η Γκρίνφιλντ.

Ο ΗΠΑ κατέθεσαν άλλο σχέδιο ψηφίσματος υπέρ της εφαρμογής μιας προσωρινής κατάπαυσης του πυρός και κατά μιας μεγάλης χερσαίας επιχείρησης από το Ισραήλ στην Ράφα.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This