Εφαρμογή για smartphones γίνεται… δικαστής και εκδικάζει εκατομμύρια υποθέσεις στην Κίνα

Must Read

Ούτε στον αιώνα τον άπαντα δεν θα κατάφερναν τα κινεζικά δικαστήρια να εκδικάσουν τις εκατομμύρια υποθέσεις κάθε χρόνο, ωστόσο οι Αρχές της χώρας βρήκαν τη λύση. Δεν είναι άλλη από «δικαστήρια κινητών τηλεφώνων» και διαδικτυακά δικαστήρια, με εικονικούς δικαστές που διαθέτουν υψηλή τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως ανακοίνωσε το Δικαστήριο του Λαού της Κίνας, από τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «δικαστήριο κινητού» για smartphones στο δημοφιλές social media της χώρας WeChat, έχουν ολοκληρωθεί μέσω αυτού περισσότερες από 3.000.000 νομικές υποθέσεις. Οι Κινέζοι πολίτες καταθέτουν τις μηνύσεις μέσω της εφαρμογής και στη συνέχεια καταγράφουν βίντεο, στο οποίο παρουσιάζουν την υπόθεσή τους. Το ίδιο κάνει και ο αντίδικος.

Μόλις 88.401 υποθέσεις

Ακολούθως ένας εικονικός δικαστής συντονίζει τη διαδικτυακή ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία εκτός από τα αρχικά βίντεο, οι δυο διάδικοι μπορούν να αναρτήσουν νέα για να παρουσιάσουν νέα επιχειρήματα ή να καταθέσουν αποδεικτικά στοιχεία. Στη συνέχεια ο εικονικός δικαστής «αποσύρεται» και σε συνεργασία με έναν άνθρωπο δικαστή αποφασίζεται τι θα αποφανθεί το δικαστήριο. Η τελική απόφαση ανακοινώνεται στους αντίδικους μέσω μηνύματος στο κινητό τους και είναι υποχρεωμένοι να τη σεβαστούν από τον νόμο.

Από το 2017 λειτουργούν επίσης τρία «διαδικτυακά δικαστήρια» για υποθέσεις της Χανγκτσόου, του Πεκίνο και του Κουανγκτσόου, τα οποία απαιτούν πρόσβαση από υπολογιστή. Αποδείχτηκαν όμως λιγότερο αποτελεσματικά από τα «δικαστήρια κινητών τηλεφώνων» καθώς συνολικά έχουν ολοκληρώσει μόλις 88.401 υποθέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This