Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Must Read

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ ο 25χρονος Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, διαμαρτυρόμενος για τον σφαγιασμό των Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του.

Ο Τεξανός στρατιωτικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση με εκτεταμένα εγκαύματα μετά την πράξη του, με βίντεο που κάνει από χτες το γύρο του διαδικτύου να τον δείχνει να ανακοινώνει αρχικά πως θα προχωρήσει σε μια ακραία πράξη, καθώς δεν σκοπεύει να γίνει συνεργός σε γενοκτονία, και κατόπιν να περιλούζεται με εύφλεκτο υγρό και να βάζει φωτιά στον εαυτό του φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», προτού σωριαστεί σφαδάζοντας στο έδαφος.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία πως ο νεαρός άνδρας υπηρετούσε το τρέχον διάστημα στις τάξεις της, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως ανέφερε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) η πυροσβεστική της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας των ΗΠΑ, κλιμάκιο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών έσπευσαν επιτόπου λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι (τοπική ώρα, 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας) έπειτα από κλήση για «άνθρωπο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ». Όταν έφθασαν, διαπίστωσαν πως μέλη της Secret Service (υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων και ξένων διπλωματικών αποστολών) είχαν σβήσει τη φωτιά. Ο 25χρονος διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, με «σοβαρά τραύματα που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This