Ο Μιτς Μακόνελ αποχωρεί από την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία

«Είναι καιρός για την επόμενη ηγετική γενιά»

Must Read

Τέλος εποχής.

Ο 82χρονος επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί (τον Νοέμβριο) από τον ηγετικό ρόλο που κράτησε για 17 χρόνια. Αφήνοντας προφανές κενό εξουσίας στο κόμμα και περιθώριο ανακατάτεξων στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.

«Στέκομαι σήμερα ενώπιόν σας, για να σας πω ότι αυτή η θητεία θα είναι η τελευταία μου ως επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων. Έκλεισα τα 82 την περασμένη εβδομάδα. Το τέλος της συμβολής μου είναι κοντύτερα απ’ όσο θα ήθελα. Ο πατέρας χρόνος παραμένει αήττητος. Δεν είμαι πια ο νεαρός άνδρας που καθόταν στο έδρανο, ελπίζοντας ότι οι συνάδελφοι θα θυμούνταν το όνομά μου. Είναι καιρός για την επόμενη ηγετική γενιά», είπε συγκινημένος ο Μακόνελ. Οι γερουσιαστές και των δύο κομμάτων σηκώθηκαν και επευφήμησαν τον βετεράνο πολιτικό.

Ο Μακόνελ, αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, βρέθηκε με την ιδιότητά του αυτή στην πρώτη γραμμή, τασσόμενος κατά των πολιτικών του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα (2009-17) και στηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ. Μετά την έναρξη σύρραξης Ρωσίας-Ουκρανίας, τον Φεβρουάριο του 2022, προασπιζόταν την αποστολή αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Ο γερουσιαστής από το Κεντάκι στην συνέχεια τα έσπασε με τον Τραμπ. Είχε εξαπολύσει μύδρους εναντίον του λόγω ότι ισχυρίστηκε πως έχασε τις εκλογές του 2020 λόγω εκτεταμένης νοθείας. Κάτι που επανέλαβε και στην ομιλία του στις 6 Ιανουαρίου 2021, λίγο πριν την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Ο Μακόνελ όμως ψήφισε υπέρ της αθώωσης Τραμπ στην κατηγορία της υποκίνησης στάσης, όμως στην ομιλία του τότε είπε ότι ήταν «πρακτικά και ηθικά υπεύθυνος για τις ταραχές. Αμερικανοί πολίτες επιτέθηκαν στην κυβέρνησή τους. Το έκαναν επειδή τους έθρεψε με ψέματα ο ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη, επειδή θύμωσε που έχασε τις εκλογές», είχε δηλώσει, με την σχέση του με τον Τραμπ να περνά από 40 κύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This