Κατεδάφισαν την αρμενική βουλή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τα αδέρφια του Ερντογάν

Πανηγυρισμοί από τους Αζέρους για τις μπουλντόζες

Must Read

Τα αδέρφια του Ταγίπ Ερντογάν -όπως τους αποκαλεί ο ίδιος- οι Αζέροι προχώρησαν σε μια κίνηση που προκάλεσε όλους τους Αρμένιους, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά το ποιόν τους.

Μπουλντόζες κατεδάφισαν το κτίριο της αρμενικής βουλής στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με τα πλάνα να μεταδίδονται από την τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν. Για να δικαιολογήσουν το αίσχος τους, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν προπαγάνδιζαν πως το κτίριο του κοινοβουλίου, μαζί με γειτονικό κτίσμα που στέγαζε την ένωση των Αρμένιων βετεράνων πολέμου, κατεδαφίστηκαν επειδή είχαν χτιστεί… παράνομα!

Με αυτό τον τρόπο το Μπακού έκανε επίδειξη δύναμης, αφού οι Αζέροι ανακατέλαβαν τον θύλακα και οδήγησαν σε φυγή από τις πατροπαράδοτες εστίες τους 100.000 Αρμένιους.

Υπενθυμίζουμε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήταν ντε φάκτο ανεξάρτητο από το Μπακού μετά τον πόλεμο που ακολούθησε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, στις αρχές του 1990.

 

Το Αζερμπαϊτζάν και ο ίδιος ο Ιλχάμ Αλίεφ είχαν δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους, όταν τον Νοέμβριο οργάνωσε στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική πλατεία του Καραμπάχ και μάλιστα κοντά στο κτίριο της αρμενικής βουλής, ενώ ποδοπάτησε και μια σημαία των Αρμενίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This