«100% νεοναζί» για τη Ζαχάροβα οι Γερμανοί αξιωματικοί που ετοίμαζαν χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας

«Βλέπουμε τώρα τη μετενσάρκωση του ναζισμού και του φασισμού» σχολίασε για τους πολιτικούς της Γερμανίας

Must Read

Τεταμένες όσο ποτέ οι σχέσεις ΡωσίαςΓερμανίας, μετά και την αποκάλυψη ότι Γερμανοί αξιωματικοί ετοίμαζαν επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ο Γερμανός πρέσβης στη Μόσχα, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, κλήθηκε για εξηγήσεις στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ενώ του επιδόθηκε και διάβημα διαμαρτυρίας όπως τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Απαιτήθηκαν εξηγήσεις για το τι είδους ενέργειες επιτρέπει τελικά η Γερμανία στον εαυτό της», δήλωσε η Ζαχάροβα στο ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, επισημαίνοντας ότι η αυθεντικότητα της δημοσιοποιημένης συνομιλίας επιβεβαιώθηκε από όλους, «ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία».

Σχολιάζοντας την επίμαχη ηχογράφηση, που έδωσε στη δημοσιότητα πρώτη η διευθύντρια του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Μαργαρίτα Σιμονιάν, η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι το όλο θέμα αποτελεί «τραγωδία της γερμανικής κοινωνίας, η οποία κυβερνάται από αυτούς τους νεοναζί».

Η υψηλόβαθμη διπλωμάτης χαρακτήρισε «100% νεοναζί» τους Γερμανούς αξιωματικούς, που συζητούν το χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας, σχολίασε όμως και την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας.

«Κοιτάξτε την Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία είναι εγγονή ενός Ναζί και λέει ότι είναι περήφανη για τον παππού της. Κοιτάξτε τον αριθμό των ανθρώπων εντός της γερμανικής Κυβέρνησης που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το ναζιστικό παρελθόν των προγόνων τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για έναν απλό λόγο. Η Ανατολική Γερμανία, η οποία βρισκόταν στη ζώνη επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης, του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ήταν πραγματικά αποναζιστικοποιημένη. Και η Δυτική Γερμανία, δυστυχώς, έγινε μια όαση για τη διατήρηση όχι μόνο αυτών των ευθέως εγκληματιών, οι οποίοι δεν δικάστηκαν, αλλά και της ίδιας της ιδεολογίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε τώρα τη μετενσάρκωση του ναζισμού και του φασισμού», υποστήριξε.

Και υπενθύμισε ότι το ένα άκρο της γέφυρας της Κριμαίας βρίσκεται στην πόλη του Κερτς, όπου τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα, μετά την εγκατάστασή τους εκεί κάλεσαν τα παιδιά να συνεχίσουν τη φοίτηση στο σχολείο που είχε κλείσει λόγω της κατοχής «και όταν οι γονείς έφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο, χωρίς να υποθέτουν ότι μπορεί να τους συμβεί κάτι, οι Γερμανοί, οι φασίστες, συνόδευσαν αυτά τα παιδιά έξω από το σχολείο, έξω από την πόλη, τους έδωσαν φαγητό που ήταν δηλητηριασμένο, πιροσκί με κυανιούχο κάλιο και σκότωσαν τα παιδιά».

Το μνημείο για τα παιδιά αυτά στέκει στην πλατεία μπροστά στο σχολείο και σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, «κάθε Γερμανός θα πρέπει να γνωρίζει τι έκαναν οι πρόγονοί του στον τόπο όπου οδηγεί αυτή η γέφυρα της Κριμαίας. Και ότι τώρα, 80 χρόνια μετά, υπάρχουν αυτοί οι κυριολεκτικά άκαπνοι μπάσταρδοι, που θυμούνται, όπως λένε, την παλιά καλή Luftwaffe, την πολεμική της εμπειρία και σκέφτονται πώς να φέρουν ξανά τη συμφορά, μια τρομερή τραγωδία στους ανθρώπους, που οι πρόγονοί τους βασάνισαν πριν από 80 χρόνια».

Σχολίασε και την αποχώρηση της Βικτόρια Νούλαντ, την οποία ανακοίνωσε ο Άντονι Μπλίνκεν: «Δεν θα σας πουν το λόγο, αλλά είναι απλώς, η αποτυχία της αντιρωσικής πορείας της διοίκησης Μπάιντεν. Η ρωσοφοβία, που προτάθηκε από τη Βικτόρια Νούλαντ ως θεμελιώδες δόγμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, παρασύρει τους Δημοκρατικούς στον βυθό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This