Γαλλία: Εκατοντάδες νεκρά θαλασσοπούλια στον Ατλαντικό

Από την αρχή της χρονιάς, έχουν βρεθεί πάνω από 500 νεκρά θαλασσοπούλια στις ακτές της Γαλλίας

Must Read

Ασυνήθιστοι αριθμοί θαλάσσιων πουλιών ξεβράζονται το τελευταίο διάστημα στις ακτές του Ατλαντικού, τις περισσότερες φορές νεκρά, ανησυχώντας τους περιβαλλοντολόγους.

Όπως αναφέρει η Ένωση για την Προστασία των Πτηνών (LPO), από την αρχή της χρονιάς, περισσότερα από 500 θαλασσοπούλια έχουν εντοπιστεί νεκρά κατά μήκος των δυτικών ακτών της Γαλλίας, εξουθενωμένα από τις ασυνήθιστα έντονες χειμερινές καταιγίδες που τα εμποδίζουν να τραφούν.

Σύμφωνα με τον εθελοντή του μη κερδοσκοπικού σωματείου Sea Shepherd, Αντουάν Πρεβέλ, αρκετά θαλασσοπούλια εντοπίζονται νεκρά στις γαλλικές ακτές στο τέλος του κάθε χειμώνα, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα όσο φέτος, με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι τα θαλασσοπούλια πιθανόν πέθαναν από εξάντληση, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. «Η κλιματική αλλαγή είναι η βαθύτερη αιτία, καθώς αυξάνει τη συχνότητα και την ένταση των καταιγίδων, ιδίως των χειμερινών», όπως εξήγησε ο Ζερόμ Φορτ του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας και συμπλήρωσε: «Η δηλητηρίαση από μικροπλαστικά και η μόλυνση από χημικές ουσίες μπορούν επίσης να εξαντλήσουν τα θαλασσοπούλια, τα οποία αναζητούν τροφή όλο και πιο κοντά στις ακτές λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπεραλίευσης».

Πηγή φωτό: LPO

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This