Κινητοποιήσεις στην Γερμανία: Απεργία του προσωπικού καμπίνας στις πτήσεις της Lufthansa

Θα επηρεαστούν από τις κινητοποιήσεις 100.000 ταξιδιώτες

Must Read

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa, στη Γερμανία! Ο Οργανισμός Ανεξάρτητων Αεροσυνοδών (UFO) καλεί τα πληρώματα σε απεργία την Τρίτη για τις πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου και την Τετάρτη για τις αναχωρήσεις από την Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με τον UFO, ο οποίος εκπροσωπεί 19.000 εργαζόμενους στην Lufthansa και στην Lufthansa Cityline, οι απεργίες θα ξεκινήσουν κάθε φορά στις 04:00 τα ξημερώματα και θα λήξουν στις 23:00 της ίδιας ημέρας. Σε ανακοίνωσή του, ο UFO επισημαίνει ότι μόλις την Πέμπτη η Lufthansa ανακοίνωσε κέρδη ύψους σχεδόν 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και «τα πληρώματα καμπίνας πρέπει να έχουν συμμετοχή σε αυτήν την επιτυχία και να αποζημιωθούν για τις υποχωρήσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Όπως έγινε γνωστό, το συνδικάτο διεκδικεί αυξήσεις 15% στις μηνιαίες αποδοχές, συλλογική σύμβαση διάρκειας 18 μηνών και «αποζημίωση πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ.

Θα επηρεαστούν από τις κινητοποιήσεις 100.000 ταξιδιώτες

Από την πλευρά της Lufthansa, ανακοινώθηκε ότι οι απεργίες θα επηρεάσουν περίπου 100.000 ταξιδιώτες και ο επικεφαλής του Τμήματος Προσωπικού Μίχαελ Νίγκεμαν εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η διαμάχη για τις συλλογικές συμβάσεις μεταφέρεται στις πλάτες των επιβατών. «Παραμένουμε έτοιμοι για διάλογο και ζητάμε από τον UFO να καθίσει και πάλι μαζί μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This