Βουλγαρία: Βρέθηκαν παλαιότερες ενδείξεις του χριστιανισμού σε αρχαιολογικό χώρο

Must Read

Ανακαλύψεις και αποκαλύψεις

Ένα ασημένιο φυλαχτό αποτελεί ένα από τα τελευταία πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα με θρησκευτικό ενδιαφέρον, που ανακαλύφθηκαν στην Βουλγαρία. Αυτό συνέβη κατά τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Ντελτούμ Ντεμπέλτ, στο νοτιοανατολικό τμήμα στο Σρέντετς.

Θεωρείται ότι το φυλαχτό είναι η παλαιότερη απόδειξη του χριστιανισμού στα βουλγαρικά εδάφη! Μετά την ανάλυση της επιγραφής του, θα τοποθετηθεί άμεσα σε περίοπτη θέση, τόνισε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (BTA) η επιμελήτρια του μουσείου, Ντόρα Τοντορόβα.

«Οι Πρωτοχριστιανοί ήταν προσεκτικοί να μην τους αναγνωρίζουν και χρησιμοποιούσαν διάφορα σύμβολα αναφοράς στον Χριστό. Σε αυτή την περίπτωση, το φυλαχτό ήταν τοποθετημένο μέσα σε έναν τάφο, κοντά στο κεφάλι του ατόμου που ήταν θαμμένο…», ανέφερε η Τοντορόβα.

Εξήγησε επίσης ότι η ανάλυση και η χρονολόγηση του φυλαχτού έγινε από έναν από τους ειδικούς στην επιγραφολογία, τον Δρ. Νικολάι Σαράνκοφ. Σε ανάλυσή του, ο Σαράνκοφ εξηγεί ότι η χρονολόγηση του φυλαχτού το καθιστά ως το αρχαιότερο χριστιανικό αντικείμενο, με την παλαιότερη μάλιστα εκκλησιαστική αναφορά στον Ιησού Χριστό που έχει βρεθεί στην βουλγαρική επικράτεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This