Περού: Κεραυνός σκότωσε ξεναγό και τραυμάτισε έξι Γάλλους τουρίστες!

Must Read

Μια αναπάντεχη τραγωδία σημειώθηκε στο όρος Βινικούνκα στο Περού, καθώς ένας ντόπιος ξεναγός που βρισκόταν στην περιοχή συνοδεύοντας γκρουπ Γάλλων τουριστών, σκοτώθηκε από πτώση κεραυνού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ertnews.gr, η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Κυριακή 10/3, στην τουριστική περιοχή Κούζκο, στα νότια της λατινοαμερικανικής αυτής χώρας, και σε αυτό τραυματίστηκαν έξι τουρίστες. Ο κεραυνός έπληξε την ομάδα ενώ έκανε πεζοπορία στο «όρος των επτά χρωμάτων», το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της περίφημης οροσειράς των Άνδεων, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Κούζκο.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αστυνομία, αναφέρεται πως οι Γάλλοι τουρίστες, ηλικίας από 22 έως 40 ετών, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στο Κούζκο έχοντας υποστεί «εγκαύματα και άλλα τραύματα», χωρίς, ωστόσο, να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Το «όρος των επτά χρωμάτων» δεσπόζει σε υψόμετρο 5.200 μέτρων. Τα χρώματα που το συνθέτουν είναι αποτέλεσμα στρωμάτων ιζήματος που συσσωρεύτηκαν σε ένα διάστημα εκατομμυρίων ετών. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα του Περού μαζί με το περίφημο Μάτσου Πίτσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας, από τις αρχές του έτους, πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από κεραυνό στις περιοχές των Άνδεων του Περού.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This