Χιλιάδες Τσέχοι ζητούν να δοθούν σε δρόμους της Πράγας ονόματα… από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Διαδικτυακό αίτημα

Must Read

Μία πρωτότυπη και «φανταστική» ιδέα στο… τραπέζι!

Χιλιάδες Τσέχοι υπέγραψαν διαδικτυακό αίτημα, ζητώντας να δοθούν ονόματα ηρώων του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στους δρόμους του νησιού Ρόχαν της Πράγας

Να τονιστεί, πως το νησί που βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα, στα βόρεια του ιστορικού κέντρου της τσεχικής πρωτεύουσας, φέρει το όνομα ενός εκ των ιδιοκτητών του, του ευγενούς Γιόζεφ Ρόχαν.

Ο δήμος της Πράγας είχε ανακοινώσει ότι στους νέους δρόμους της συνοικίας θα δίνονταν ονόματα φιλοσόφων, όπως των Καντ, Χούσερλ ή Ντεριντά. Περισσότεροι όμως από 10.000 άνθρωποι ζητούν και με υπογραφή τα νέα ονόματα να αντικατοπτρίζουν την αμφισημία του ονόματος του νησιού!

«Οι αποβάθρες του Ρόχαν πρέπει να φέρουν ονόματα του Ρόχαν» αναφέρεται στο αίτημα. «Σε τι συνέβαλε ο Καντ στον πόλεμο εναντίον των ορδών του Σάρουμαν;» συνεχίζει το κείμενο, εστιάζοντας στον μοχθηρό μάγο του φημισμένου μυθιστορήματος.

«Πού ήταν ο Χούσερλ όταν έπεσε το Γουέστφολντ;» αναρωτιούνται οι υπογράφοντες. Παραποιώντας το ερώτημα του βασιλιά του Ρόχαν («Πού ήταν η Γκόντορ όταν έπεσε το Γουέστφολντ»), όταν αρνήθηκε αρχικά να συμμετάσχει στον πόλεμο επειδή οι σύμμαχοι δεν τον είχαν βοηθήσει. Μεταξύ άλλων, προτείνεται ένας δρόμος να πάρει το όνομα της Έογουιν, της αρχόντισσας του Ρόχαν, καθώς στο σχέδιο του δήμου δεν προβλέπεται να τιμηθεί καμία γυναίκα…

Το τρίτομο μυθιστόρημα του Τόλκιν, να σημειωθεί πως μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον προ 20ετίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος της Πράγας με το Κόμμα των Πειρατών Ζντένεκ Χριμπ, χαιρέτισε πάντως την πρωτοβουλία των πολιτών. Χαρακτηρίζοντάς την «αξιέπαινη». Οι Τσέχοι είναι γνωστοί άλλωστε για την επιστημονική φαντασία. Στην πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού το 2021, περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι καταγράφηκαν ως «Τζεντάι», δηλαδή οι φύλακες της ειρήνης και της δικαιοσύνης στον «Πόλεμο των Άστρων»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This