Προέλαση μέχρι τη Μόσχα ορκίζονται φιλοουκρανοί Ρώσοι αντάρτες – Στόχος τους η απελευθέρωση της χώρας «από τον δικτάτορα Πούτιν»!

Must Read

Τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ φέρονται να πέρασαν σήμερα, Τρίτη 12/3, η Λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας», το Τάγμα Σιβηρίας και το Σώμα Εθελοντών (RDK), ένοπλες ομάδες Ρώσων ανταρτών που μάχονται στο πλευρό της Ουκρανίας, οι οποίες ορκίζονται προέλαση μέχρι τη Μόσχα.

Μάλιστα, τόσο η Λεγεώνα της «Ελευθερίας της Ρωσίας», όσο και το Τάγμα της Σιβηρίας δημοσίευσαν και βίντεο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία -υποτίθεται πως- φαίνονται τα στρατεύματά τους να περνούν πεζή στο έδαφος της Ρωσίας, λίγο πριν από την ανατολή του ήλιου, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης επιχείρησης, και να επιβαίνουν σε άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα και να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις «εντός έδρας».

Η Λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» ανέφερε, κατόπιν, ότι είχε θέσει υπό τον έλεγχό της το χωριό Τιόκκινο στην περιοχή Κουρσκ, υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν διαφύγει και εγκατέλειψαν εξοπλισμό κατά την αποχώρησή τους. «Όπως όλοι οι συμπολίτες μας, στη Λεγεώνα ονειρευόμαστε μια Ρωσία απαλλαγμένη από τη δικτατορία του Πούτιν», αναφέρουν στο Χ και προσθέτουν: «Αλλά δεν ονειρευόμαστε απλώς: εργαζόμαστε σκληρά για να πραγματοποιήσουμε αυτά τα όνειρα. Θα πάρουμε πίσω τη γη μας εκατοστό προς εκατοστό από το καθεστώς. Οι Ρώσοι θα κοιμούνται καλά, δεν θα φοβούνται το κουδούνι της πόρτας και δεν θα φοβούνται να λένε αυτό που σκέφτονται. Οι Ρώσοι θα ψηφίσουν αυτόν που θέλουν, όχι αυτόν που πρέπει. Οι Ρώσοι θα ζουν ελεύθερα».

Σύμφωνα δε με τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντρέι Γιούσοφ, οι ένοπλες αυτές ομάδες αποτελούνται από Ρώσους πολίτες που ενεργούν ως μέρος των «δυνάμεων ασφαλείας και άμυνας της Ουκρανίας». «Βοηθούν στην απελευθέρωση της Ουκρανίας από τους Ρώσους εισβολείς. Αλλά αυτοί είναι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στην πατρίδα τους (στη Ρωσία) έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θεωρούν απαραίτητο σε αυτή την κατάσταση για να προστατεύσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα και να απελευθερώσουν τη χώρα τους από τη ρωσική δικτατορία του Πούτιν», διευκρινίζει ο Γιούσοφ.

«Σήμερα ξεκίνησε μια ειδική απελευθερωτική επιχείρηση»

Ο Αλεξέι Μπαρανόφσκι, εθελοντής μαχητής της Λεγεώνας «Ελευθερία της Ρωσίας», σε δηλώσεις του στο «Newsweek» υποστήριξε πως στόχος των ανταρτών είναι να «προελάσουν μέχρι τη Μόσχα», με αποστολή την «επακόλουθη απελευθέρωση της Ρωσίας από τον Πούτιν».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σήμερα ξεκίνησε μια ειδική απελευθερωτική επιχείρηση, με ενωμένες δυνάμεις των ρωσικών εθελοντικών μονάδων της Ουκρανίας που πέρασαν μαζί τα σύνορα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στα σύνορα με τις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ, με τις ομάδες μας να έχουν αυτή τη στιγμή την πρωτοβουλία», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις του Ρώσου προέδρου «δεν περίμεναν αυτές τις επιχειρήσεις ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές περιοχές, οπότε ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση». «Αν και δεν μπορώ να αποκαλύψω τον αριθμό των συμμετεχόντων, θα πω ότι έχουμε περισσότερους από αρκετούς ανθρώπους, για να επιτύχουμε τους υψηλότερους στρατιωτικούς στόχους», πρόσθεσε και υποστήριξε πως η διπλή αυτή επιχείρηση «είναι η πιο φιλόδοξη επιχείρησή μας μέχρι σήμερα, με όλες τις ομάδες –τη Λεγεώνα “Ελευθερίας της Ρωσίας”, το RDK και το Τάγμα της Σιβηρίας– να έχουν αυξηθεί ποσοτικά και ποιοτικά τους τελευταίους μήνες».

«Αυτό σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για το κίνημα αντίστασης και τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε να θέτουμε πιο σύνθετους στόχους για τις αποστολές μας. Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα θα φτάσουμε στον κυριότερο – την καταστροφή του Πούτιν και του καθεστώτος του», κατέληξε.

Όπως αναφέρει το Kyiv Independent, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι «απέτρεψε την προσπάθεια του Κιέβου να εισβάλει στο ρωσικό συνοριακό έδαφος στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ», προσθέτοντας ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε «ταυτόχρονα προς τρεις κατευθύνσεις».

Το υπουργείο δεν αναφέρθηκε ευθέως στη Λεγεώνα «Ελευθερίας της Ρωσίας» και το Τάγμα της Σιβηρίας, λέγοντας μόνο ότι «οι Ουκρανοί τρομοκράτες που προσπάθησαν να εισέλθουν στο ρωσικό έδαφος, χτυπήθηκαν από την αεροπορία, τις πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό». Σύμφωνα, πάντως, με το υπουργείο «εξουδετερώθηκαν 234 μαχητές κατά την αποτροπή της εισβολής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι νοσταλγοί της χρεοκοπημενης Ρωσίας. Αυτής της Ρωσίας της ανίκανης και διεφθαρμένης. Μέσα σε τριάντα χρόνια που έγινε ξανά υπερδύναμη. Θέλουν να την ελευθερωσουν δηλαδή είναι να γελάς η να κλαις??

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This