Το Βουκουρέστι έτοιμο να εκδώσει Βρετανό influencer

Τι ακριβώς συνέβη

Must Read

Συνεχίζεται ο διεθνής σάλος!

Πιο συγκεκριμένα, ο influencer, Άντριου Τέιτ, που έχει εις βάρος του σοβαρές υποψίες για σεξουαλικές επιθέσεις, βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, αυτό μορεί να γίνει μόνο μετά την δίκη του στη Ρουμανία, ως μια ξεχωριστή υπόθεση, κάτι που θα μπορούσε βέβαια να πάρει και χρόνια.

Ο ίδιος, βρίσκεται στο στόχαστρο ενός βρετανικού εντάλματος σύλληψης με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2024. Ο Τέιτ συνελήφθημαζί με τον αδελφό του, Τρίσταν στην κατοικία τους κοντά στο Βουκουρέστι. Οι δυο τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο παραμένουν υπό δικαστικό έλεγχο και σε αναμονή μιας νέας απόφασης του δικαστηρίου. Πρόκειται εξάλλου για υποψίες που χρονολογούνται το διάστημα 2012-2015. Σύμφωνα με πηγές, οι καταγγελίες είχαν απορριφθεί το 2017-2019, ωστόσο αναβίωσαν τους τελευταίους μήνες.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του kickboxing και ο αδερφός του απέρριψαν κατηγορηματικά τις καταγγελίες, λέγοντας πως είναι απογοητευμένοι και βαθιά προβληματισμένοι. Χαιρετίζοντας την απόφαση του εφετείου του Βουκουρεστίου να αναβάλει την διαδικασία έκδοσής τους.

«Η απόφαση επιτρέπει στους αδερφούς να συμμετάσχουν πλήρως στην υπεράσπισή τους (στη Ρουμανία) και η δικαστική διαδικασία να εξελιχθεί με διαφανή τρόπο», τόνισε ο δικηγόρος τους, Εβγέν Βιντίνεακ.

Το δικαστήριο πάντως δεν ξεκαθάρισε εάν οι κατηγορίες αφορούν εκείνες από τέσσερις γυναίκες που ζουν στην Βρετανία. Τον Ιούνιο του 2023, διατύπωσαν επισήμως τις κατηγορίες τους σε επιστολή με την οποία ζητούσαν να τους δοθούν αποζημιώσεις, κάνοντας λόγο για «βιασμό, σοβαρές σωματικές επιθέσεις και καταναγκαστική συμπεριφορά».

Το γραφείο McCue Jury&Partners, που εκπροσωπεί τις γυναίκες, ανέφερε πρόσφατες πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανό σχέδιο διαφυγής των Τέιτ. «Είναι αποκύημα της φαντασίας. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη, καμία αλήθεια σε αυτούς τους ισχυρισμούς», είπε από μεριάς του ο Βιντίνεακ.

Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να εκδοθούν αμέσως. Ο Άντριου κατήγγειλε την υπόθεση ως «πρόχειρη, 10 ετών παλιά. Θέλω καταρχάς να ολοκληρώσω τη διαδικασία στη Ρουμανία και να «αποδείξω στον κόσμο την αθωότητά μου», εξήγησε ενώπιον του δικαστή.

Τα αδέρφια αναμένουν την δίκη τους στη Ρουμανία κι ενώ η υπόθεση με την κατηγορία μιλά για εμπορία ανθρώπων μέσω εγκληματικής οργάνωσης. Με τη ρουμανική δικαιοσύνη να τους κατηγορεί ότι εξαπάτησαν πολλές γυναίκες με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευσή τους και κατ’ επέκταση το οικονομικό όφελος των ιδίων.

Οι δυο τους συνελήφθησαν στα τέλη του 2022 και πέρασαν τρεις μήνες υπό κράτηση στο Βουκουρέστι. Τον Ιούνιο δε του 2023 τούς ασκήθηκαν διώξεις και δεν τους επετράπη να εγκαταλείψουν την χώρα. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα θύματα είχαν «παγιδευτεί» από τους δύο άνδρες, που ισχυρίζονταν ότι έτρεφαν συναισθήματα για εκείνες (σσ η μέθοδος +loverboy+), προτού τις αναγκάσουν «μέσω πράξεων σωματικής βίας και ψυχολογικού εξαναγκασμού», όπως σημειώνεται, να συμμετάσχουν στην παραγωγή πορνογραφικών ταινιών. Ο Άντριου κατηγορείται συμπληρωματικά για βιασμό, που φέρεται να διέπραξε δύο φορές.

Ο influencer γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1986. Όμως, μεγάλωσε, μαζί με τη μητέρα και τον αδελφό του στη Βρετανία, στο Λούτον, βόρεια του Λονδίνου, μετά τον χωρισμό των γονιών του. Ζει στη Ρουμανία. Προτού βρεθεί στην φυλακή, είχε πει ότι εκτιμά «την ελευθερία και «το γεγονός ότι η διαφθορά είναι προσβάσιμη σε όλους». Ο πρώην πρωταθλητής έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στο τηλεριάλιτι Big Brother, στη Βρετανία το 2016. Όμως, αποβλήθηκε μετά την προβολή βίντεο που τον έδειχνε να χτυπά γυναίκα!

Έχοντας αποκλειστεί από Instagram και TikTok για μισογυνικές απόψεις, ακολουθείται από σχεδόν 9.000.000 ανθρώπους στο Χ, όπου επιδεικνύει το σώμα του, καπνίζει πούρα και συναρπάζει εφήβους με τα πολυτελή αυτοκίνητά του. Προβάλλει… θέσεις για την τοξική αρρενωπότητα και «προσφέρει συμβουλές» σε άνδρες για πώς να γίνουν πλούσιοι. Το όνομά του μάλιστα φιγουράρει ανάμεσα σε εκείνα με τις περισσότερες αναζητήσεις στην Google…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This