Εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρας» σε επίθεση των Χούθι: Πυρά κατά δύο drones στον κόλπο του Άντεν

Έβαλε με πυροβόλο κατά UAVs που απειλούσαν εμπορικό πλοίο

Must Read

Σε επιχείρηση προστασίας εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, κοντά στην Υεμένη, συμμετείχε σήμερα τα ξημερώματα, Τετάρτης 13/3, η φρεγάτα «Ύδρα». Στη συνέχεια, έριξε με πυροβόλο κατά δύο drones ((UAVs). 

Μετά το επεισόδιο, τα drones που απειλούσαν το εμπορικό πλοίο απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή που εκτελεί.  Πρόκειται για την πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας στην επιχείρηση «Ασπίδες».

 

 

 

Η ανακοίνωση  

«Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα “Ύδρα” στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ασπίδες”, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

 

 

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στη Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This