Σκάνδαλο σε μοναστήρι της Κύπρου: Βίντεο δείχνει μοναχούς να γεμίζουν μύρο τον σταυρό – Τι απαντούν

Must Read

Νέο σάλο προκαλεί στην Κύπρο το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και καταγράφει μοναχούς στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι να γεμίζουν με μύρο τον σταυρό, την ώρα που οι αποκαλύψεις κάνουν λόγο για ψεύτικα θαύματα, σεξουαλικές συνευρέσεις και απάτες.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πολίτης» διακρίνονται ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ να βάζουν μύρο στον σταυρό, με τον πρώτο μάλιστα να δίνει και οδηγίες στον δεύτερο να βάλει αρκετή ποσότητα για «κολυμπώσει». Το βίντεο καταγράφηκε στις 29/12/2023.

Οι μοναχοί φέρεται ότι είχαν στήσει ολόκληρο μηχανισμό προκειμένου να διοχετεύεται το μύρο με αποτέλεσμα οι εικόνες να «δακρύζουν», εξαπατώντας έτσι τους πολίτες με ψεύτικα θαύματα. Με αυτό τον τρόπο, κατάφερναν να συγκεντρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους πιστούς.

Σε απάντησή τους μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, οι μοναχοί μέσω των δικηγόρων τους υποστηρίζουν ότι είναι… μονταρισμένο και ότι το διέρρευσε το περιβάλλον του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

«Αναφορικά με δημοσιευθείσα σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου βιντεοταινία, όπου εμφανίζονται η εικόνα του προσώπου και διάλογοι του Ηγουμένου Νεκτάριου Γεωργίου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου Ττόουλου, φέρεται σε γνώση τοι κοινού ότι η βιντεοταινία αυτή είναι χαλκευμένη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αποτελεί προϊόν παράνομης επεξεργασίας με σκοπό την εξαπάτηση του κοινού και τη δημιουργία αντιπερισπασμού αναφορικά με τις κραυγαλέες ευθύνες του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής.

Εντυπωσιάζει μάλιστα το γεγονός ότι ο «σκηνοθέτης» αυτής της βιντεοταινίας, προκειμένου να την καταστήσει επιβαρυντική και ενοχοποιητική για τους παραπάνω κληρικούς, εμφανίζει έναν εξ αυτών να δίνει εντολή στον άλλον με τη φράση «βάλε μύρο» που ακούγεται. Ως εάν αυτός που την έδωσε ήθελε να ακουστεί αυτή η εντολή, πέραν από τον λήπτη της, και από τρίτα πρόσωπα, τους θεατές της βιντεοταινίας. Ουδείς λόγος υπήρχε, εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο, να δοθεί τέτοια εντολή. Η σκηνοθεσία είναι κραυγαλέα.

Αναμένεται ενδεχομένως η δημοσίευση και άλλων τέτοιων «σκηνοθετημένων» βιντεοταινιών, η χάλκευση και διαρροή των οποίων συνιστά ποινικό αδίκημα. Στόχος και πάλι θα είναι η εξαπάτηση του κοινού και ο αντιπερισπασμός».

Δείτε επίσης:

Αποκαλύψεις – σοκ για το μοναστήρι στην Κύπρο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This