Αίγυπτος: Καταστράφηκε από πυρκαγιά ένα από τα παλαιότερα κινηματογραφικά στούντιο στον αραβικό κόσμο

Δεν υπήρξαν θύματα

Must Read

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα από τα πιο παλιά κινηματογραφικά στούντιο στην Αίγυπτο και σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο μετά από τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κάιρο.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο σύμφωνα με πηγές ασφαλείας υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι με «περιστατικά δύσπνοιας που αντιμετωπίσθηκαν επί τόπου».

Η φωτιά κατέστρεψε το Στούντιο Αλ Αχράμ που κατασκευάστηκε το 1944 στην περιοχή της Γκίζας, δυτικά της πρωτεύουσας και γρήγορα επεκτάθηκε σε τρία γειτονικά κτήρια, τα οποία ευτυχώς είχαν εκκενωθεί πριν τυλιχτούν στις φλόγες.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), οι κάτοικοι των κτηρίων κοιμούνταν και σήμερα το πρωί στο έδαφος σε γειτονικούς δρόμους.

Τι συνέβη

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ,  η φωτιά ξέσπασε μετά το γύρισμα ενός επεισοδίου σίριαλ που μεταδίδεται στη διάρκεια του ραμαζανιού, του μήνα της νηστείας για τους μουσουλμάνους που ξεκίνησε τη Δευτέρα και στη διάρκεια του οποίου η τηλεόραση έχει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στον αραβικό κόσμο.

Το Στούντιο Αλ Άχραμ εκτείνεται σε 27.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τρία πλατό γυρισμάτων, μία αίθουσα προβολής καθώς και μία αίθουσα μοντάζ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τη δεκαετία του 1950, η Αίγυπτος ήταν η τρίτη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή ταινιών, ενώ σήμερα διεκδικεί τα τρία τέταρτα της αραβικής κινηματογραφικής παραγωγής. Ωστόσο η οικονομική κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να γυριστούν στην Αίγυπτο μόλις 21 ταινίες μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This