Ιταλία: Πουλούσαν παιδιά παρουσιάζοντάς τα σαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Στην υπόθεση εμπλέκεται κι ένας δήμαρχος

Must Read

Δεκαοκτώ άνθρωποι, συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Ρέτζιο Εμίλια, στη βόρεια Ιταλία, με την κατηγορία ότι χειραγωγούσαν μικρά παιδιά για να τα αποσπάσουν από τους γονείς τους και να τα πουλήσουν σε ανάδοχες οικογένειες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην υπόθεση, που αποκαλύφθηκε σήμερα από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εμπλέκονται πολιτικοί, γιατροί και ψυχοθεραπευτές μιας οργάνωσης κοινωνικής μέριμνας στο Μονκαλιέρι, κοντά στο Τορίνο. Τα γραφεία αυτής της οργάνωσης ερευνήθηκαν σήμερα το πρωί από τους καραμπινιέρους.

Ο δήμαρχος της κοινότητας Μπιμπιάνο, κοντά στη Ρέτζιο Εμίλια, συνελήφθη επίσης και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για βιαιοπραγία σε βάρος ανηλίκων και απόπειρα εκβιασμού. Φέρονται ότι συμμετείχαν σε μια οργάνωση με στόχο να χειραγωγούν τα παιδιά κάνοντάς τους «πλύση εγκεφάλου». Κάποιες φορές μάλιστα τους έκαναν ηλεκτροσόκ λέγοντάς τους ότι πρόκειται για μια «μικρή μηχανή αναμνήσεων».

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή, με την κωδική ονομασία «Άγγελοι και δαίμονες», ξεκίνησε το 2018. Χάρη στις προσπάθειες των καραμπινιέρων ήρθε στο φως το κόλπο που χρησιμοποιούσαν «για να παρουσιάσουν ως πρότυπο για τη σωτηρία των ανηλίκων που ήταν θύματα κακοποίησης, αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια παράνομη επιχείρηση σε βάρος των παιδιών», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Τους δημιουργούσαν ψεύτικες αναμνήσεις

«Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο στόχος αυτών των ανθρώπων που κατηγορούνται ήταν να αποσπάσουν τα παιδιά από οικογένειες που αντιμετώπιζαν δύσκολα κοινωνικά προβλήματα και να τα εμπιστευτούν, με αμοιβή, σε άλλους γονείς», εξηγεί από την πλευρά της η Corriere della Sera.

Κάποια από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν ήταν: η πλαστογράφηση των ζωγραφιών των παιδιών προσθέτοντας σεξουαλικά υπονοούμενα ή «φυτεύοντας» ψεύτικες αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο μυαλό τους.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην G20, εξέφρασε την κατάπληξή του: «Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι κατηγορίες, θα είναι τρομακτικές και ανησυχητικές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This