Μπορέλ: «Το Ισραήλ προκαλεί λιμό στη Γάζα»

Όσα δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ

Must Read

Ανοιχτή κόντρα Μπορέλ με Κατζ

«Το Ισραήλ προκαλεί λιμό στη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. Σε αποστροφή του λόγου του μάλιστα επισήμανε: «Χρησιμοποιεί την πείνα ως πολεμικό όπλο, μια κατηγορία που απέρριψε αμέσως ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ».

Με νεότερες τοποθετήσεις του, σχολίασε: «Στη Γάζα δεν βρισκόμαστε πλέον στα πρόθυρα του λιμού, είμαστε σε κατάσταση λιμού, που επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο Μπορέλ στην έναρξη μιας συνόδου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. «Αυτό είναι απαράδεκτο. Η λιμοκτονία χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο. Το Ισραήλ προκαλεί λιμό».

Απαντώντας, ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, τόνισε: «Να σταματήσει τις επιθέσεις στο Ισραήλ και να αναγνωρίσει το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα απέναντι στα εγκλήματα της Χαμάς». Ο Κατζ ανέφερε ότι το Ισραήλ επέτρεψε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα «από ξηράς, αέρος και θαλάσσης» αλλά η διανομή βοήθειας «διαταράχθηκε βίαια» από τους μαχητές της Χαμάς σε «συνεργασία» με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες UNRWA.

Πριν την έναρξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Μπορέλ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα έρθουν σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων τόσο στη Χαμάς όσο και σε βίαιους Ισραηλινούς εποίκους, που «παρενοχλούν Παλαιστίνιους» στη Δυτική Όχθη. Διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι η ΕΕ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για επιβολή κυρώσεων σε εποίκους που επιτίθενται σε Παλαιστίνιους, καθώς η Ουγγαρία ήρε τις αντιρρήσεις της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This