Λωρίδα της Γάζας: Αναχωρεί και δεύτερο πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους

«Το Ισραήλ ήρε τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας αποκλειστικά για το σχέδιο "Αμάλθεια"», επισήμανε ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Must Read

Μετά το πρώτο φορτίο 200 τόνων, έτοιμο για αναχώρηση από το λιμάνι της Λάρνακας με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας είναι ένα ακόμη πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους του παλαιστινιακού θύλακα, ακόμη μεγαλύτερο αυτή τη φορά.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την άφιξή του στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες, «το πρώτο φορτίο 200 τόνων έφτασε στη Γάζα και διανεμήθηκε με ασφάλεια. Ένα δεύτερο, μεγαλύτερο φορτίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Επομένως, έχουμε πλέον κάνει τη δοκιμαστική εφαρμογή και ο στόχος είναι να συνεχίσουμε, με συστηματικό και κλιμακούμενο τρόπο, τη ροή των φορτίων προς τη Γάζα». Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόοδο του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου, επισημαίνοντας πως «το Ισραήλ ήρε τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας αποκλειστικά για το σχέδιο “Αμάλθεια”».

Ο κ. Κόμπος συμπλήρωσε ότι ο στόχος είναι να συνεχιστεί «η υλικοτεχνική αναβάθμιση της όλης δομής». «Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να βλέπουμε τη χρησιμότητα των διελεύσεων μέσω ξηράς και αέρος» συνέχισε, τονίζοντας ότι «επιμένουμε ότι πρόκειται για μια συμπληρωματική και πρόσθετη προσπάθεια». Κατέληξε δε ενημερώνοντας ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Κύπρο με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 χωρών για επιχειρησιακό συντονισμό των επόμενων βημάτων στην εφαρμογή του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη Γάζα.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Μπορέλ: Το Ισραήλ προκαλεί λιμό στη Γάζα

Το Ισραήλ προκαλεί λιμό στη Λωρίδα της Γάζας και χρησιμοποιεί την πείνα ως πολεμικό όπλο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

«Στη Γάζα δεν βρισκόμαστε πλέον στα πρόθυρα του λιμού, είμαστε σε κατάσταση λιμού, που επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η λιμοκτονία χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο. Το Ισραήλ προκαλεί λιμό», τόνισε ο Μπορέλ στην έναρξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Πάραυτα, ο Μπορέλ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών θα καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων τόσο στη Χαμάς, όσο και σε βίαιους Ισραηλινούς εποίκους που «παρενοχλούν Παλαιστίνιους» στη Δυτική Όχθη, όπως είπε στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Ίσραελ Κατζ, απαντώντας στον Μπορέλ τόν προέτρεψε «να σταματήσει τις επιθέσεις στο Ισραήλ και να αναγνωρίσει το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα απέναντι στα εγκλήματα της Χαμάς». Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Κατζ υποστήριξε ότι το Ισραήλ επέτρεψε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα «από ξηράς, αέρος και θαλάσσης», αλλά η διανομή αυτής της βοήθειας «διαταράχθηκε βίαια» από τους μαχητές της Χαμάς σε «συνεργασία» με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες UNRWA.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This