Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εκλογικός του θρίαμβος συνέπεσε με τη 10η επέτειο της προσάρτησης της ουκρανικής Κριμαίας από τη Ρωσία

Must Read

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει με… πανηγυρικό τρόπο την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά την συντριπτική νίκη του στις προεδρικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν χτες, Κυριακή 17 Μαρτίου.

Ο μόνιμος πρόεδρος της Ρωσίας από το 2012 και έπειτα, εμφανίστηκε μπροστά στο… αλαλάζον πλήθος που έχει κατακλύσει την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, προκειμένου να γιορτάσουν παρέα τη 10η επέτειο της αναίμακτης αυτής προσάρτησης, αλλά και τη νέα εκλογική του νίκη, με «σταλινικό», μάλιστα, ποσοστό (σχεδόν 88%) αυτή τη φορά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί για τη φιέστα και ξεκίνησε την ομιλία καταχειροκροτούμενος, προσφέροντας τα «ειλικρινή συγχαρητήριά του για την επανένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία», ανέφερε ότι η Κριμαία συχνά αποκαλείται «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» το οποίο, όπως είπε, τώρα έχει «επιστρέψει στο λιμάνι της». «Η Κριμαία πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι, οι άνθρωποι της Σεβαστούπολης και της Κριμαίας, είναι το καμάρι μας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, μαζί με τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, που έχουν καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις, τελούν υπό μερική ρωσική κατοχή και τον Σεπτέμβριο του 2022 η Μόσχα κήρυξε την επίσημη προσάρτησή τους, ως μέρος μιας «Νέας Ρωσίας», ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να ερμηνεύσει, κατόπιν, τον εθνικό ύμνο της χώρας και να τραγουδήσει παρέα με τους χιλιάδες Μοσχοβίτες που συγκεντρώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά την κατοχή και την προσάρτησή της από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, έπειτα από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού, για τον υπόλοιπο κόσμο η Κριμαία εξακολουθεί να θεωρείται ουκρανικό έδαφος.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This