Xτύπησε καμπανάκι ο Σαρλ Μισέλ: «Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο»

Την Πέμπτη η σύνοδος των ηγετών της ΕΕ

Must Read

Η Ευρώπη οφείλει να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες… Και παράλληλα να περάσει σε λειτουργία «οικονομίας πολέμου», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και στην ιστοσελίδα Euractiv.

Ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης την Πέμπτη για το ζήτημα Ρωσίας-Ουκρανίας, γράφει ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειάς της και να μην εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υποστήριξη χωρών όπως οι ΗΠΑ. Με σαφή αιχή στην Ρωσία και συνάμα εκφράζοντας την υποστήριξή του στην Ουκρανία.

«Εάν δεν δώσουμε την σωστή απάντηση ως Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν δώσουμε στην Ουκρανία αρκετή βοήθεια για να σταματήσει την Ρωσία, είμαστε οι επόμενοι. Κατά συνέπεια, πρέπει να είμαστε αμυντικά έτοιμοι και να περάσουμε σε λειτουργία οικονομίας πολέμου…Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ευρώπη έχει κάνει βήματα από την σύρραξη στην Ουκρανία κι έπειτα, όπως αύξηση της στρατιωτικής παραγωγικής ικανότητας, πολλά περισσότερα πρέπει να γίνουν. Καθώς για δεκαετίες, όπως έγραψε, η Ευρώπη δεν έχει επενδύσει αρκετά στην ασφάλεια και την άμυνά της.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καλεί τις χώρες της ΕΕ να διασφαλίσουν την ενίσχυση της Ουκρανίας, παίρνοντας σαφή θέση. Επίσης, καλεί τις χώρες να διευκολύνουν επενδύσεις στον τομέα της άμυνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This