Αϊτή: Αποφεύχθηκε επίθεση κατά της κεντρικής τράπεζας

«Τρεις ή τέσσερις ληστές σκοτώθηκαν»

Must Read

Eπίθεση εναντίον της κεντρικής τράπεζας της Αϊτής, στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, η οποία ελέγχεται κυρίως από συμμορίες, απωθήθηκε πριν μερικές ώρες. Πολλοί από τους δράστες σκοτώθηκαν, όπως ανέφερε πηγή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Η Τράπεζα της Δημοκρατίας της Αϊτής (BRH), της χώρας της Καραϊβικής και δίπλα από την Δομινικανή Δημοκρατία, είναι ένας από τους ελάχιστους θεσμούς που εξακολουθούν να λειτουργούν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ομάδα ληστών στα γραφεία, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτης μάρτυρας. «Οι φρουροί μας, σε συνεργασία με την αστυνομία και τον στρατό, απώθησαν την επίθεση. Τρεις ή τέσσερις ληστές σκοτώθηκαν», πρόσθεσε. Ένας από τους φύλακες ασφαλείας της BRH τραυματίστηκε από σφαίρα.

Η BRH εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους φύλακες και την αστυνομία «για την επαγρύπνησή τους και τη συνεχή δέσμευσή τους στην προστασία της κοινότητας». Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι φρουροί του κτιρίου «έδρασαν με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα», τόνισε. Η Αϊτή βιώνει περίοδο βαθιάς κρίσης ασφαλείας αλλά και σε πολιτικό πεδίο, αφού πολλές συμμορίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επιτεθούν σε στρατηγικά σημεία. Στρεφόμενες εναντίον του πρωθυπουργού, Αριέλ Ανρί. Ο ίδιος δεν επέστρεψε στην χώρα του από την Κένυα, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη.

Ανακοίνωσε στις 11/3 την παραίτησή του, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα διαχειρίζεται τα τρέχοντα ζητήματα μέχρι να συγκροτηθεί μεταβατικό προεδρικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This