Βαρύ πένθος στη Ρωσία – Μεσίστιες οι σημαίες στη χώρα

«Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία»

Must Read

Ημέρα εθνικού πένθους είναι σήμερα στη Ρωσία μετά το μακελειό σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια της χώρας μετά την τραγωδία στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

«Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία», μετέδωσε σήμερα το πρωί το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

Μάλιστα πρόβαλε πλάνα από τεράστιο ψηφιακό πάνελ που έχει τοποθετηθεί σε τοίχο της αίθουσας συναυλιών που έγινε το αιματοκύλισμα, το οποίο δείχνει ένα κερί σε μαύρο φόντο και στο οποίο αναγράφεται: «Crocus City Hall. 22/03/2024. Πενθούμε…».

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο σημείο της αιματηρής επίθεσης και εναποθέτει λίγα λουλούδια για τα θύματα της τραγωδίας…

Χθες, στο διάγγελμα του ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε αυτό που συνέβη αιματηρή και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση και κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση της Ουκρανίας για άμεση συνέργεια στο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα. Παράλληλα δεσμεύτηκε να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Το χρονικό της φρίκης

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν ένοπλοι εισέβαλαν στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του πλήθους με αυτόματα όπλα και παράλληλα έριξαν εύφλεκτο υλικό προκαλώντας πυρκαγιά στον χώρο.

Από την αιματηρή επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 134 άνθρωποι, εκ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Φρικιαστικό βίντεο

Στη δημοσιότητα δόθηκε συγκλονιστικό βίντεο, που φαίνεται ότι τράβηξαν οι δράστες, που δείχνει καρέ καρέ την φονική επίθεση των ενόπλων στους σαστισμένους πολίτες.

Το βίντεο αυτό διάρκειας ενός λεπτού και 31 δευτερολέπτων, στο οποίο έχουν παραποιηθεί τα πρόσωπα και οι φωνές για να μην αναγνωρίζονται, δείχνει αρκετά άτομα οπλισμένα με τουφέκια εφόδου και μαχαίρια να βρίσκονται μέσα σε κτίριο του Crocus City Hall του Κρασνογκόρσκ.

Οι ένοπλοι πυροβολούν ασταμάτητα, ανθρώπινα σώματα πέφτουν στο έδαφος και στο βάθος φαίνεται να ξεσπά πυρκαγιά.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This