Λίβυος Ναύαρχος: «Ο Ερντογάν στηρίζει το ISIS. Εμείς θα πετάξουμε τη συμφωνία (Τρίπολης – Άγκυρας) στην τουαλέτα!» (video)

Must Read

Με τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ να απέχουν μόλις τρία χιλιόμετρα από την Τρίπολη, καθιστώντας την κατάληψή της ζήτημα ημερών, η κυβέρνηση της Λιβύης που ήρθε σε συμφωνία με τον Ερντογάν κινδυνεύει, κατά τα φαινόμενα, να χάσει και το τελευταίο της προπύργιο στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, Φαράζ αλ Μαχντάουι, δηλώνει: «Σε λίγες ημέρες θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη. Και όταν θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη, ο κ. Σαράζ θα φύγει από την Λιβύη και αυτή η συμφωνία δεν περνάει σε εμάς. Θα την πετάξουμε στην τουαλέτα».

Τη στιγμή που ο Χάλιφα Χάφταρ, που έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της συμφωνίας Τρίπολης – Άγκυρας, δίνει τις τελευταίες εντολές στους διοικητές του για την χερσαία επίθεση στην Τρίπολη, ο Ναύαρχος αλ Μαχντάουι αποκαλύπτει, μέσω ΣΚΑΪ, ότι το Λιβυκό πολεμικό ναυτικό έχει εντολή από τον Χάφταρ να βυθίσει τα τουρκικά πλοία: «Εμείς έχουμε διαταγή από τον αρχηγό του Στρατού να βουλιάξουμε (τουρκικό πλοίο), δεν έχει άλλη λύση».

ΛΙΒΥΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αναφερόμενος, δε, στον Ερντογάν, ο Ναύαρχος αναφέρει: «Ο Ερντογάν είναι μαφιόζος. Στηρίζει το ISIS. Δεν είναι καλός άνθρωπος. Στη Λιβύη στη Συρία σε όλο τον κόσμο», ενώ για την Κυβέρνηση του Σάραζ, δηλώνει πως υποστηρίζεται από τρομοκρατικές ομάδες και την Τουρκία: «Ο Σαράζ είναι Τούρκος. Ο παππούς του είναι Τούρκος. Για αυτό γράψανε αυτή την (συμφωνία). Αυτή τη συμφωνία την γράψανε οι Τούρκοι και ξέρετε ο κ. Σαράζ μόνο υπέγραψε. Ότι θέλανε οι Τούρκοι έκανε αυτός».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πλευρά Χάφταρ κατηγορεί την Τουρκία ότι στέλνει όπλα στο καθεστώς της Τρίπολης, σε μια προσπάθεια να διασώσει την κυβέρνηση που ελέγχει δυο μικρούς θύλακες που διακρίνονται στον χάρτη με γαλάζιο χρώμα. Οι δυνάμεις του Χάφταρ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

https://vimeo.com/378616417

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This