Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Λίβυος Ναύαρχος: «Ο Ερντογάν στηρίζει το ISIS. Εμείς θα πετάξουμε τη συμφωνία (Τρίπολης – Άγκυρας) στην τουαλέτα!» (video)

Με τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ να απέχουν μόλις τρία χιλιόμετρα από την Τρίπολη, καθιστώντας την κατάληψή της ζήτημα ημερών, η κυβέρνηση της Λιβύης που ήρθε σε συμφωνία με τον Ερντογάν κινδυνεύει, κατά τα φαινόμενα, να χάσει και το τελευταίο της προπύργιο στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, Φαράζ αλ Μαχντάουι, δηλώνει: «Σε λίγες ημέρες θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη. Και όταν θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη, ο κ. Σαράζ θα φύγει από την Λιβύη και αυτή η συμφωνία δεν περνάει σε εμάς. Θα την πετάξουμε στην τουαλέτα».

Τη στιγμή που ο Χάλιφα Χάφταρ, που έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της συμφωνίας Τρίπολης – Άγκυρας, δίνει τις τελευταίες εντολές στους διοικητές του για την χερσαία επίθεση στην Τρίπολη, ο Ναύαρχος αλ Μαχντάουι αποκαλύπτει, μέσω ΣΚΑΪ, ότι το Λιβυκό πολεμικό ναυτικό έχει εντολή από τον Χάφταρ να βυθίσει τα τουρκικά πλοία: «Εμείς έχουμε διαταγή από τον αρχηγό του Στρατού να βουλιάξουμε (τουρκικό πλοίο), δεν έχει άλλη λύση».

ΛΙΒΥΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αναφερόμενος, δε, στον Ερντογάν, ο Ναύαρχος αναφέρει: «Ο Ερντογάν είναι μαφιόζος. Στηρίζει το ISIS. Δεν είναι καλός άνθρωπος. Στη Λιβύη στη Συρία σε όλο τον κόσμο», ενώ για την Κυβέρνηση του Σάραζ, δηλώνει πως υποστηρίζεται από τρομοκρατικές ομάδες και την Τουρκία: «Ο Σαράζ είναι Τούρκος. Ο παππούς του είναι Τούρκος. Για αυτό γράψανε αυτή την (συμφωνία). Αυτή τη συμφωνία την γράψανε οι Τούρκοι και ξέρετε ο κ. Σαράζ μόνο υπέγραψε. Ότι θέλανε οι Τούρκοι έκανε αυτός».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πλευρά Χάφταρ κατηγορεί την Τουρκία ότι στέλνει όπλα στο καθεστώς της Τρίπολης, σε μια προσπάθεια να διασώσει την κυβέρνηση που ελέγχει δυο μικρούς θύλακες που διακρίνονται στον χάρτη με γαλάζιο χρώμα. Οι δυνάμεις του Χάφταρ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ