Γνώριμος των Αρχών ο δράστης της ομηρίας στην Ολλανδία

Είχε μαζί του πολλά μαχαίρια, όχι εκρηκτικά

Must Read

Ο δράστης που κρατούσε ομήρους σε καφετέρια της πόλης Έντε στην Ολλανδία είναι όχι μόνο γνωστός των Αρχών αλλά και έχει ήδη καταδικαστεί για απειλητική συμπεριφορά.

Αυτό ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αν Γιαν Οστερχιρτ μετά το αίσιο τέλος που είχε το θρίλερ ομηρίας που εκτυλίχθηκε για αρκετές ώρες σήμερα στην ολλανδική πόλη. Σύμφωνα με την ίδια αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν επί τόπου μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη της ομηρίας και άρχισαν αμέσως διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο.

«Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις. Όλοι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι σώοι και αβλαβείς, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο.

Πλέον οι Αρχές – που ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια – ερευνούν τα κίνητρα του δράστη αλλά και την ψυχολογική του κατάσταση.

Το χρονικό

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την πιθανή ομηρία ατόμων στο Café Petticoat της πόλης Έντε στις 5:15 π.μ. (4:15 π.μ. GMT). Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αρχών καθώς απέκλεισαν το κέντρο της πόλης και απομάκρυναν τους κατοίκους περίπου 150 κατοικιών που βρίσκονται κοντά στην εν λόγω καφετέρια.

Αρχικά οι πληροφορίες για τον αριθμό των ομήρων ήταν συγκεχυμένες αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ήταν τέσσερις.

Πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο καφέ μπαρ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την ώρα που το προσωπικό καθάριζε τις εγκαταστάσεις έπειτα από ένα πάρτι και κρατά ομήρους τέσσερις ανθρώπους.

Είχε πολλά μαχαίρια, όχι εκρηκτικά

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η εισαγγελέας Μάρτιν Κουνστ στο δημαρχείο της πόλης είπε ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με «πολλά μαχαίρια» τα οποία έδειξε στους ομήρους, ενώ οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι το μαύρο σακίδιο που μετέφερε δεν περιείχε εκρηκτικά.

Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και πυροτεχνουργών.

Αρχικά απελευθερώθηκαν τρεις όμηροι με τις εικόνες που μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NOS να τους δείχνουν να βγαίνουν από το χώρο της ομηρίας με τα χέρια ψηλά, ενώ λίγο αργότερα απελευθερώθηκε και ο τέταρτος όμηρος. Όσο για τον ύποπτο συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, έσπευσε να δώσει τα εύσημα στις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών λέγοντας: «Μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη για την αστυνομία, τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και τις ειδικές δυνάμεις που επέλυσαν την κατάσταση».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This